Στα 130 εκατ. ευρώ το άνοιγμα της Commercial Value

Την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζει ο Επόπτης χαρτοφυλακίου Ζωής, κ. Γ. Παντελίδης να καλέσει σε διάλογο την ασφαλιστική αγορά για το χαρτοφυλάκιο Ζωής της Commercial Value και τις προοπτικές μεταβίβασής του σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του κ. Παντελίδη έχουν ήδη ολοκληρώσει την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, τον υπολογισμό των αποθεμάτων, και την αποτύπωση του χαρτοφυλακίου Ζωής της Commercial Value.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το άνοιγμα της εταιρίας υπολογίζεται κοντά στα 110 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 20 εκατ. ευρώ ως άνοιγμα στον κλάδο Γενικών Ασφαλειών, οπότε το συνολικό άνοιγμα της εταιρίας δεν αποκλείεται να φθάνει και τα 130 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η Commercial Value φέρεται να έχει ελεύθερη περιουσία, γεγονός που περιορίζει έως ένα βαθμό το συνολικό της άνοιγμα.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι, ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρώσει και την Έκθεση με τις διαπιστώσεις του για την Commercial Value, ώστε να ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.