Saxo Bank: Λανσάρει την πλατφόρμα Saxo Equity

Νέα πλατφόρμα μετοχών δημιούργησε η Saxo Bank, δίνοντας πρόσβαση στους ιδιώτες επενδυτές σε επενδυτικά εργαλεία υψηλού επιπέδου, αντίστοιχου αυτών των θεσμικών επενδυτών Με την κάλυψη περισσότερων από 11.000 μετοχών, παρέχοντας εκτενή ανάλυση της κάθε εταιρείας, και σε συνδυασμό με το νέο, καινοτόμο πάνελ συναλλαγών, η Saxo Bank προβλέπει ότι η Πλατφόρμα Μετοχών θα συμβάλει καθοριστικά στο διπλασιασμό του αριθμού των πελατών της στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Saxo Bank, ειδικός σε online συναλλαγές και επενδύσεις, λανσάρει τη νέα πλατφόρμα Saxo Equity, με την οποία εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που ήδη προσφέρει η διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα Saxo Trader. Η Saxo Bank ανέπτυξε τη νέα Πλατφόρμα Μετοχών ανταποκρινόμενη τόσο στην αύξηση των υπηρεσιών εκτέλεσης χρηματιστηριακών και επενδυτικών εντολών, όσο και στην αυξανόμενη ζήτηση για πιο σύνθετες τεχνικές συναλλαγών και για περισσότερα και καλύτερα εργαλεία ανάλυσης.

Μέσω της νέας πλατφόρμας Saxo Equity, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν διαφανείς και άμεσες συναλλαγές σε περισσότερες από 11.000 μετοχές εισηγμένες σε 23 από τα σημαντικότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως,.

H σημαντική καινοτομία της πλατφόρμας Saxo Equity έγκειται στο γεγονός ότι συγκεντρώνει σε ένα σημείο σημαντικές και βασικές πληροφορίες, οι οποίες έως τώρα δεν ήταν διαθέσιμες στους ιδιώτες επενδυτές και οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Στις εν λόγω πληροφορίες περιλαμβάνονται επιδόσεις των τιμών των μετοχών, λειτουργικές επιδόσεις και πολλαπλά σχήματα αποτίμησης, συμπεριλαμβανομένων προβλέψεων τριετίας βάσει ενοποιημένων εκτιμήσεων αναλυτών, που επιτρέπουν στους πελάτες να ερευνούν την ευαισθησία της τιμής των μετοχών στις διακυμάνσεις των εμπορευμάτων, των τιμών συναλλάγματος και των επιτοκίων. και αξιολογήσεων από άλλους επενδυτές. 

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα της νέας πλατφόρμας, ο  Jeff Saul, Διευθυντής Μετοχών της Saxo Bank δήλωσε τα εξής:
«Οι περισσότερες πλατφόρμες επιτρέπουν στους επενδυτές να πραγματοποιούν μόνο αγοραπωλησίες μετοχών χωρίς καμία ελαχιστοποίηση κινδύνου. Η πλατφόρμα Saxo Equity επιτρέπει στους πελάτες με λίγες απλές κινήσεις στον υπολογιστή τους να επενδύουν σε μια συγκεκριμένη μετοχή, να αγοράζουν μετοχές μίας ομάδας  συγκρίσιμων εταιρειών και να ανοίγουν θέση πώλησης (short sell) σε μια εταιρεία ή στον δείκτη με ένα CFD. Στην εμπνευσμένη δομή της πλατφόρμας και στην ευκολία άντλησης πληροφοριών και πραγματοποίησης εντολών βασίζουμε την προσδοκία μας ότι η νέα πλατφόρμα θα συμβάλει στον διπλασιασμό του αριθμού των πελατών μας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».