Καταδίκη για στημένο ατύχημα

Ο ψευδής ισχυρισμός με σκοπό την αποζημίωση χιλιάδων λιρών από την ασφαλιστική εταιρία QBE οδήγησε ομάδα απατεώνων σε καταδίκη από το δικαστήριο. 

Σε δύο από τους κατηγορουμένους επιβλήθηκε ποινή με αναστολή, ενώ ένας εξ αυτών απαλλάχτηκε υπό όρους. Η καταδικαστική απόφαση περιλάμβανε επίσης την προσωπική κράτηση ενός καταδικασθέντος, καθώς και χρηματική ποινή που θα επιδικάσει εις βάρος τους. 

Σύμφωνα με την κατηγορία όλη η ομάδα συμμετείχε σε στημένο ατύχημα με αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει από την εταιρία Afford Rent-a-Car στο ξενοδοχείο Stoke-on-Trent. Οι απατεώνες «έστησαν» το ατύχημα έτσι ώστε να φαίνεται σαν το αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει να συγκρούστηκε με το πίσω μέρος αυτοκινήτου που κατείχαν, αλλά η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες ανακριτών της ασφαλιστικής εταιρίας και της αστυνομία του Staffordshire. 

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν και στα δύο αυτοκίνητα αποκάλυψαν ότι τα αυτοκίνητα είχαν συγκρουστεί με υλικά τοιχοποιίας και όχι με άλλο αυτοκίνητο, γεγονός που υποδηλώνει τα αυτοκίνητα είχαν σκόπιμα καταστραφεί αλλού πριν το «ατύχημα». 

Ο κ.Matthew Crane, MD της QBE European Operations στο τμήμα αυτοκινήτου δήλωσε: ότι η QBE συνεργάζεται στενά με όλους τους ασφαλισμένους της για την προστασία των συμφερόντων τους και ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη διαχείριση απαιτήσεων. 

Σε αυτήν την περίπτωση, η Afford Rent-a-Car έγινε στόχος με μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος. Παράνομες δραστηριότητες όπως αυτή είναι πιθανό να αυξήσουν το κόστος και τους κινδύνους της Afford Rent-a-Car και άλλων πελατών μας». 

Ο Martin Stockdale, νομικός σύμβουλος που ηγήθηκε στην υπεράσπιση της QBE, είπε ότι «μαζί με την QBE και την Afford Rent-a-Car αναδείξαμε την περίπτωση αυτή στην αστυνομία του Staffordshire. 

Είμαστε ευχαριστημένοι με την εκδοθείσα απόφαση.. Απάτη σαν αυτή κοστίζει στους ασφαλισμένους περίπου  40 λίρες επιπλέον στα ασφάλιστρα τους». 

Ο κ.Tony Moore, διευθυντής της Afford Rent-a-Car σχολίασε πως «είμαστε μια τοπική επιχείρηση, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής. Συνεργαζόμαστε στενά με τους ασφαλιστές μας, την QBE και τις αρχές στον εντοπισμό και την πρόληψη δόλιων αξιώσεων. 

Στην περίπτωση αυτή γίναμε στόχος για την πραγματοποίηση κέρδους από ένα τεχνητό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Περιπτώσεις σαν αυτές επιφέρουν αύξηση στα λειτουργικά μας έξοδα και αυτό έχει συνολική επίδραση στη χρέωση των πελατών μας γενικά για τις υπηρεσίες που παρέχουμε. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους ασφαλιστές μας ια με είναι σίγουρο ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις θα εντοπίζονται. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς τις προσπάθειες της αστυνομίας του Staffordshire, τους ασφαλιστές της QBE και τους δικηγόρους της DWF».