Δύο νέα προγράμματα για επιχειρήσεις από την Interamerican

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διάθεση δύο νέων προγραμμάτων από την Interamerican, αυτή τη φορά στον τομέα των επιχειρηματικών καλύψεων.

Μετά το Family Life (προστασία εισοδήματος και οικογένειας) και το Medi Plan Senior (φροντίδα της υγείας για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών), τη σκυτάλη παίρνουν τα προγράμματα Business και Easy Business. Το πρώτο από αυτά απευθύνεται σε μεγάλες και το δεύτερο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η λογική του «συστήματος» με την παροχή ολοκληρωμένων καλύψεων, υπάρχει και σε αυτά τα προγράμματα, ενώ το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της επιχείρησης.
 
Ειδικότερα, έχουν καθοριστεί τρεις ομάδες κατηγοριοποίησης των επιχειρήσεων, ανάλογα με το επίπεδο του κινδύνου που αντιπροσωπεύουν και αναλαμβάνει η εταιρία.

Παρέχεται κάλυψη πάγιου εξοπλισμού σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ καλύπτεται και η διακοπή λειτουργίας εξαιτίας παράπλευρων ζημιών.

Σημαντικό στοιχείο σύμφωνα με την Interamerican, είναι, ότι η αποζημίωση καταβάλλεται σε πρώτο κίνδυνο  και υπολογίζεται σε αξία καινούργιου. Επίσης, το ασφάλιστρο είναι ενιαίο για όλη την Ελλάδα και βασικό χαρακτηριστικό είναι το ξεκάθαρο underwriting.

Να σημειωθεί, ότι τα δύο προγράμματα απευθύνονται σε μια μεγάλη αγορά που έχει ασφαλιστικές ανάγκες. Η εταιρία υπολογίζει, ότι υπάρχουν περίπου 1 εκατ. ανασφάλιστες – μικρότερες κατά βάση -  επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν βέβαια και αυτές σήμερα τις συνέπειες της κρίσης.

H Interamerican εφαρμόζει επιθετική προϊοντική πολιτική καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου με δημιουργία νέων προγραμμάτων, εντασσόμενα σε διαφορετικούς κλάδους.

Άνθρωποι της εταιρίας επισημαίνουν, ότι η παρούσα φάση είναι κατάλληλη για μια τέτοια στρατηγική προκειμένου να αφυπνιστεί και να αντιδράσει η αγορά. Η δημιουργία και το λανσάρισμα νέων προγραμμάτων, μπορεί συνεπώς να συμβάλει θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση.