Αύξηση παραγωγής στο πρώτο τρίμηνο για την Interamerican

Σχεδόν διψήφια ήταν η αύξηση της συνολικής παραγωγής που σημείωσε η Interamerican το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2009. Στοιχείο σίγουρα θετικό αν αναλογιστούμε τις ιδιαίτερα «δύσκολες» συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί σήμερα η αγορά.

Τα συνολικά εγγεγραμμένα μικτά ασφάλιστρα ανήλθαν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου στα επίπεδα των 123 εκατ. ευρώ από 113 εκατ. ευρώ που ήταν το περσινό πρώτο τρίμηνο. 

Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση κατά 9,1% στο μέγεθος της συνολικής παραγωγής. Στα μεγέθη αυτά περιλαμβάνονται και τα ασφάλιστρα του κλάδου Βοηθείας και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.

Ειδικότερα, πολύ καλή ήταν η πορεία του κλάδου Ζημιών, όπου το ποσοστό αύξησης ανήλθε σε 15,9%. Τα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 58,3 εκατ., έναντι 50,1 εκατ.  ευρώ το 2009.  Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κλάδος αυτοκινήτου με θετική μεταβολή κοντά στα επίπεδα του 20%, ενώ στις ασφάλειες πυρός, η αύξηση κινήθηκε στο ύψος του 7%.

Στον κλάδο Ζωής και Υγείας, όπου η αγορά ως γνωστόν εμφανίζει εικόνα κάμψης, η Interamerican σημείωσε αύξηση κατά 5% και τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 63 εκατ. από περίπου 60 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Στα παραδοσιακά συμβόλαια Ζωής υπήρχε εικόνα σταθεροποίησης. Ανοδικοί ήταν αντίθετα οι ρυθμοί για τα unit linked, γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στο επενδυτικό πρόγραμμα Capital. Μικρή βελτίωση σημείωσαν και τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Η εταιρία θεωρεί, ότι είναι σημαντικό στοιχείο κατ’ αρχήν, η ανθεκτικότητα που εμφανίζει παρά την κάμψη της αγοράς. Ο περιορισμός των απωλειών, η διατηρησιμότητα με άλλα λόγια, αποτελεί βασικό στόχο επί τις παρούσες συνθήκες. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Interamerican δεν ακολουθεί παθητική στάση, αλλά εφαρμόζει όλο αυτό το διάστημα, επιθετική προϊοντική πολιτική.