Θετικές οι επιδόσεις της Interamerican στο τρίμηνο

Με αύξηση παραγωγής περίπου 11% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος για την Interamerican, που δείχνει να αντιμετωπίζει θετικά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλουν κερδίζοντας ανάπτυξη και τους δύο βασικούς κλάδους ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή της στον κλάδο Ζωής παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο άνοδο κατά 5% στα 63 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. ευρώ πέρυσι και στις Γενικές Ασφάλειες επίσης άνοδο κατά 16% στα 58,3 εκατ. ευρώ από 50,3 εκατ. ευρώ την προηγμένη χρήση.

Στον κλάδο Ζωής, οι ανοδικές τάσεις οφείλονται κυρίως στα unit linked προϊόντα που παρά την κρίση κέρδισαν το ενδιαφέρον των ασφαλισμένων-επενδυτών, ενώ στις Γενικές Ασφάλειες η βελτίωση της παραγωγής αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, όπου η άνοδος των εσόδων ήταν, σε ποσοστιαία βάση, υψηλότερη της ανόδου που παρουσίασε συνολικά η κατηγορία.

 Σημειώνεται ότι η Interamerican διόγκωσε την παραγωγή της στις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων χωρίς να αυξήσει τα ασφάλιστρά της. Αυξήσεις στα τιμολόγιά της αποφάσισε αυτό το μήνα και είναι, σε μέσα επίπεδα, της τάξης του 6,5%.