InvestLife Βήμα Βήμα από την Emporiki Life

Το InvestLife «Βήμα Βήμα» αποτελεί ένα ασφαλιστικό, αποταμιευτικό, επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο επιτρέπει στον ασφαλισμένο να συνδέσει τη συστηματική του αποταμίευση με την επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια.
 
Το InvestLife «Βήμα Βήμα» σχεδιάστηκε για τη δημιουργία σωρευτικά ενός κεφαλαίου για το μέλλον, το οποίο ο ασφαλισμένος θα λάβει στην ηλικία που επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά προγράμματος

Συνδέεται με δύο αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία ανάλογα με το επενδυτικό προφίλ, το μελλοντικό στόχο και το στάδιο της ζωής του ασφαλισμένου (αν βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας/ οικογένειας, είναι οικογενειάρχης με παιδιά, επαγγελματίας που επιθυμεί να ενισχύσει τη σύνταξή του) του επιτρέπουν να επιλέξει: 

– Το είδος επένδυσης που επιθυμεί (συντηρητική – δυναμική) 

– Το βαθμό έκθεσής σε δυναμικότερες αποδόσεις 

– Τις ευκαιρίες στις αγορές χρήματος με ασφάλιστρο που ξεκινά από μόλις 100/μήνα ευρώ και αρχική καταβολή από 500 ευρώ

– Συνδυάζει την επένδυση με ασφαλιστική κάλυψη που προστατεύει το σύνολο της αξίας του λογαριασμού σε περίπτωση απώλειας ζωής 

– Παρέχει τη δυνατότητα επιλογής στη λήξη του προγράμματος είτε να ληφθεί εφάπαξ η αξία της επένδυσής είτε να μετατραπεί σε ισόβια σύνταξη. 

Παροχές προγράμματος

- Δύο αμοιβαία κεφάλαια υπό την εξειδικευμένη διαχείριση της CAAM: Euro Reserve C – Atout Prem´s Actions (A.P.A.), τα οποία συνδυάζουν τις χαμηλές διακυμάνσεις στην τιμή του Euro Reserve C με την προστασία του 90% της υψηλότερης τιμής εντός του έτους για το A.P.A. (σε περίπτωση εξαγοράς ή/και αλλαγής).

– Ελεύθερη τοποθέτηση της επένδυσης μεταξύ των δύο αμοιβαίων κεφαλαίων και αλλαγή της τοποθέτησης, όποτε το θελήσει ο ασφαλισμένος (δωρεάν δύο φορές ετησίως) 

– Ενίσχυση της αποταμίευσης/ επένδυσής με έκτακτες καταβολές 

- Δυνατότητα ρευστοποίησης από τον 3ο μήνα (με ποινή), μολονότι το πρόγραμμα γίνεται αποδοτικότερο αν διατηρηθεί μέχρι τη λήξη του 

– Φοροαπαλλαγή έως 1.200 ευρώ ετησίως από το φορολογητέο εισόδημά

Συνεχής ενημέρωση

Για τις καθημερινές τιμές και την εξέλιξη της αξίας κάθε αμοιβαίου κεφαλαίου στον ημερήσιο τύπο και στο site της Emporiki Asset Management. Επίσης ετήσια γραπτή ενημέρωση για την εξέλιξη της αξίας της επένδυσής.