Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την HDI-Gerling Hellas το 2009

Το 2009 ήταν μία χρόνια ιδιαίτερα υψηλών λειτουργικών επιδόσεων για την HDI-Gerling Hellas, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες για την ελληνική οικονομία και τον ασφαλιστικό κλάδο.

Ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους, τα κέρδη προ φόρων για το 2009 ανήλθαν σε 8,3 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ενισχυμένα κατά 110%. 

Τα κέρδη μετά φόρων έκλεισαν στα 6,4 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ το 2008. Ο Κύκλος εργασιών (εγγεγραμμένα ασφάλιστρα & δικαιώματα) έφθασε τα 20,2 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακοί είναι και οι τεχνικοί δείκτες, αντανακλώντας τα θετικά μεγέθη του υποκαταστήματος για το 2009. Συγκεκριμένα ο Δείκτης Ζημιών διαμορφώθηκε στο 9,7% των Καθαρών Δεδουλευμένων (και όχι εγγεγραμμένων) Ασφαλίστρων, ενώ η περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους εκφράζεται με βελτίωση του Δείκτη Γενικών Εξόδων ο οποίος κυμάνθηκε στο 6,6%. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μικτός Δείκτης (Combined Ratio) κυμάνθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα του 30%.

Θετική είναι η εικόνα του χαρτοφυλακίου με κερδοφορία στο σύνολο των κλάδων. Ειδικότερα:

– Το τεχνικό αποτέλεσμα του κλάδου Αστικής Ευθύνης ανήλθε το 2009 στα 1,9 εκατ. ευρώ

– Στον κλάδο Περιουσίας σημειώθηκε αύξηση του τεχνικού αποτελέσματος στα 2,8 εκατ. ευρώ 

– Ο κλάδος Μεγάλων Έργων και Τεχνικών Κινδύνων επίσης παρουσίασε υψηλό τεχνικό αποτέλεσμα το οποίο ανήλθε στα 2,3 εκατ. ευρώ

– Τέλος, ο κλάδος Μεταφορών και Ειδικών Κινδύνων επανήλθε στην κερδοφορία το 2009 με τεχνικό αποτέλεσμα 1,8 εκατ. ευρώ

Συνεπής με τη μακροχρόνια στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου Τalanx, η HDI-Gerling Hellas διαθέτει ισχυρότατη κεφαλαιακή επάρκεια διατηρώντας και για το 2009 ιδιαίτερα υψηλά τεχνικά αποθέματα. 

Συγκεκριμένα, για τεχνικές προβλέψεις 38,6 εκατ. ευρώ, οι δεσμευμένες επενδύσεις ανήλθαν σε 59,9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης ρευστότητας του ελληνικού υποκαταστήματος διαμορφώθηκε στο 170%.

Οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις βάση για μελλοντική ανάπτυξη

Σχολιάζοντας τα μεγέθη της εταιρείας για το 2009 ο Διευθύνων Σύμβουλος της HDI-Gerling Hellas κ. Νότης Βαγιακάκος δήλωσε: «Συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά με ρυθμούς ανάπτυξης υπερδιπλάσιους από το μέσο όρο του κλάδου. 

Η HDI-Gerling Hellas είναι γνωστή στην αγορά για τη σταθερότητα, την ποιότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών της. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν οδηγήσει σε διπλασιασμό του μεγέθους της εταιρείας μέσα στην τελευταία πενταετία.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα το 2009 είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα του επαγγελματισμού και της ειδικής τεχνογνωσίας των ανθρώπων μας, καθώς και της διεθνούς αξιοπιστίας και φερεγγυότητας του Ομίλου Talanx.

Οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις μας το προηγούμενο έτος μας τοποθετούν πλεονεκτική θέση για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις με μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. 

Οι προοπτικές για το 2010 διαβλέπονται ιδιαίτερα ευνοϊκές, όπως επιβεβαιώνουν και οι ενδείξεις από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.»

Ενδεικτικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2010, η HDI-Gerling Hellas σημείωσε αύξηση παραγωγής 9,7% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
 
Εκπροσωπώντας στην Ελλάδα έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς ασφαλιστικούς ομίλους, τον Όμιλο Talanx, η HDI-Gerling Hellas συμπληρώνει 15 χρόνια ισχυρής παρουσίας στην ελληνική αγορά.