Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί σήμερα ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Θέμα, ο απολογισμός του έργου του Υπουργείου Οικονομικών με τη συμπλήρωση έξι μηνών από τις εκλογές και την ψήφο εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης στη Βουλή, καθώς και ο προγραμματισμός για τις βασικές δράσεις το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ παραμένει πιθανή, αφού τo ύψος του κόστους δανεισμού εξακολουθεί να μένει σε δυσβάσταχτα για την ελληνική οικονομία επίπεδα.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό και θα ενημερώσουμε με ειλικρίνεια για κάθε απόφασή μας τους πολίτες».

«Αν για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται και να έχουμε μια πορεία σιγουριάς για να πάει η χώρα μπροστά χρειάζεται να καταφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο κ. Γ.Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες ώστε, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού να υπάρχει η δυνατότητα «να κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα».

Στην εξασφάλιση αυτής της δυνατότητας, άλλωστε, αποσκοπούν, όπως εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, οι συζητήσεις με την τριμερή Επιτροπή από στελέχη της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, που θα ξεκινήσουν -κατά πάσα πιθανότητα- αύριο Τετάρτη.