Την Τετάρτη οι διαβουλεύσεις με Ε.Ε. και ΔΝΤ

Την αναβολή για μερικές ημέρες των προγραμματισμένων διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω των ακυρώσεων στις αεροπορικές πτήσεις εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ως νέα προγραμματισμένη ημέρα έναρξης των διαβουλεύσεων το υπουργείο Οικονομικών ορίζει την Τετάρτη, «εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν». Οι επαφές ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν σήμερα..

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε χθες το βράδυ ότι οι αξιωματούχοι του ταμείου που συμμετέχουν στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση έχουν φθάσει στην Αθήνα, ωστόσο σημείωσε ότι αναμένονται οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχουν καθυστερήσει λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας.

«Είναι πιθανό να καθυστερήσει η έναρξη των συζητήσεων μέχρι την Τετάρτη, καθώς οι ελληνικές αρχές μπορεί να θέλουν να περιμένουν την άφιξη του προσωπικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, που έχει καθυστερήσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ανακοίνωσή του.