Μη μιλάς δεν είναι απαραίτητο: το νέο πολιτικό δόγμα

Σχεδόν έξι μήνες ο ελληνικός λαός βομβαρδίζεται αφενός από θλιβερές διαπιστώσεις -για τα όσα δημιουργήθηκαν από τους κακούς χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης- και αφετέρου με τα όσα άσχημα πρόκειται να έλθουν για την ανάταξη των όσων κακώς έγιναν στην οικονομία. 

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι παρελθόν παρόν και μέλλον περιγράφονται στενάχωρα… Ταυτόχρονα μέτρα λιτότητας, δηλώσεις περί προσπαθειών αντιμετώπισης του προβλήματος, μέτρα έκτακτα, σκληρές αποφάσεις, δυσβάσταχτες επιλογές, και διάφορα άλλα, αποτελούν την μονότονη φωνή της κυβέρνησης. 

«Αν δεν γίνουν έτσι τα πράγματα θα είναι δύσκολα» λένε οι κυβερνήτες. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι δε μας μένει κανέναν περιθώριο επιλογής… 

Αναμενόμενο ότι η κοινωνική απογοήτευση και η ανασφάλεια των πολιτών έχουν χτυπήσει συναγερμό. Και αυτό είναι ξεκάθαρο από το γεγονός ότι κάθε μέρα όπου και αν βρεθεί κανείς ακούγονται συζητήσεις για τα οικονομικά προβλήματα και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Αυτό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Και δεν το δημιούργησαν οι πολίτες. 

Διαπιστώνουμε ότι επικρατεί μαυρίλα και φόβος. Έξι μήνες τώρα, η κυβέρνηση δεν έδωσε κανένα δείγμα σταθερότητα και προοπτικής στον λαό. Δεν έδωσε δείγμα ότι χειρίζεται με σθένος τις καταστάσεις. 

Αντίθετα έδωσε δείγματα ότι έπεται των αποφάσεων. Αυτά όσον αφορά τις Βρυξέλλες και τη βοήθεια. Στα εσωτερικά όμως επίσης, οι μήνες περνούν και αποφάσεις ουσιαστικές που να δείχνουν πρόγραμμα, σαφήνεια και στόχευση δεν υπάρχουν. 

Δυναμική ακόμα δεν δημιουργήθηκε. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι υπουργοί μέσω νομοσχεδίων ή την παρουσίαση κάποιων πρότζεκτ η κατάσταση δεν αλλάζει.  

Διαπιστώνουμε ότι και εδώ περιμένουμε ακόμα να δούμε φως…Την ίδια ώρα πορείες, διαμαρτυρίες, απεργίες, διαδηλώσεις, κοινωνικές αναταραχές βρίσκονται στην καθημερινότητα. 

Διαπιστώνουμε ότι χωρίς ερώτηση και χωρίς απάντηση συμβαίνουν όλα καθώς εφαρμόζεται το νέο πολιτικό δόγμα: «Μη μιλάς δεν είναι απαραίτητο».