Εκλογές και νέα διοίκηση στην Ε.Ε.Α.Ε.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.).

Η θητεία του Δ.Σ. είναι 3ετής, ενώ βασικό στοιχείο των εκλογών αυτών, είναι ότι ο νυν πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, μετά από εννέα χρόνια στο Δ.Σ., θητεύοντας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε διάφορες θέσεις (ταμίας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος), δε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Απόφαση δύσκολη, όπως είναι φυσικό και το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Α.Ε. πραγματοποιήθηκε σε συγκινητικό κλίμα.

Η οικειοθελής αποχώρηση από έναν πολυπληθή φορέα στο χώρο της διαμεσολάβησης με μακροχρόνια ιστορία και παρουσία στην αγορά (άνω των 70 ετών), θα μπορούσε σε πολλούς να προκαλέσει έκπληξη.

Ο λόγος της μη συμμετοχής του κ. Μαυρόπουλου στο νέο ΔΣ, έχει να κάνει όπως επισημαίνει ο ίδιος με επιστολή του προς τα μέλη της Ένωσης, με μία βασική του αρχή που υπερασπίζεται εδώ και χρόνια και αυτή είναι η ανάγκη της ανανέωσης. 

Στοιχείο πολύ σημαντικό και για το «συνδικαλίζεσθαι» ειδικότερα, όπου το κοινό καλό επιβάλει να μην υπάρχουν προσωπικές σκοπιμότητες, εγωισμοί, αρρωστημένη φιλοδοξία και δέσιμο με την «καρέκλα» ως αυτοσκοπός.

Παρά τις γνωστές, γενικότερες αδυναμίες της πρακτικής εφαρμογής στη χώρα μας, σίγουρα δε θα μπορούσε παρά να συμφωνήσει κανείς με την ορθότητα αυτών των αρχών, καθώς ο συνδικαλισμός γενικότερα -πέρα από πρόσωπα και καταστάσεις- υπήρχε, υπάρχει και καλείται να συνεχίσει και στο μέλλον να υπάρχει, προς όφελο των μελών και επαγγελματικών ομάδων που εκπροσωπεί.

Ο κ. Μαυρόπουλος κάνοντας πράξη τις αρχές αυτές, θεωρεί ότι ο συνδικαλιστικός του κύκλος στην Ένωση ολοκληρώθηκε και η «σκυτάλη» περνά πλέον στα υπάρχοντα ή και σε καινούργια μέλη που θα συμμετέχουν στο ΔΣ της Ε.Ε.Α.Ε.

Στη Γενική Συνέλευση θα γίνει και απολογισμός πεπραγμένων, ενώ κιατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, όπως αναφέρεται και στα πλαίσια της επιστολής προς τα μέλη, η Ε.Ε.Α.Ε. μεταξύ άλλων:

– Πενταπλασίασε τα μέλη της

– Εξέδωσε για πρώτη φορά τριμηνιαίο περιοδικό

– Εκσυγχρονίστηκε με νέα ταυτότητα, σήματα και ιστοσελίδα

– Πρώτη σχεδίασε και πρόσφερε στα μέλη της Συμβόλαιο Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης με ειδικούς προνομιακούς όρους

– Ενδυναμώθηκε η ίδια οικονομικά και δημιουργήθηκε μία ισχυρή οικονομική βάση

– Επαναπροσέλαβε μόνιμα νομικό σύμβουλο για τα θέματα της Ένωσης και των Μελών της

– Έδωσε αγώνες για λύσεις σε σημαντικά θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τον κλάδο, όπως στην περίπτωση των τραπεζικών υπαλλήλων και σχετικά με τη δυνατότητα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης χωρίς πιστοποίηση για μεταβατική περίοδο 8 μηνών

– Επανήλθε δυνατή η Ένωσή στην Π.Ο.Α.Π.

– Τροποποίησε το καταστατικό με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη  διεύρυνση  του σκοπού

– Διοργάνωσε μεγαλειώδη εκδήλωση για τα 70 χρόνια

– Πρώτη ενημέρωσε επίσημα για τις εξελίξεις στο καυτό θέμα των ανακλήσεων Αδειών Ασφαλιστικών Εταιριών με την συμμετοχή του εκκαθαριστή χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value και του Προέδρου της Επ.Ε.Ι.Α, σε δική της εκδήλωση

– Οργάνωσε σε συνεργασία με το Σ.Ε.Μ.Α. και τον Π.Σ.Α.Σ. για πρώτη φορά στην ιστορία της διαμεσολάβησης, κοινή εκδήλωση των σωματείων και με επιτυχία συντόνισε και έφερε εις πέρας μια τόσο δύσκολη προσπάθεια

– Η Ένωσή αναδείχθηκε επίσης ως ένας από τους ισχυρότερους και πρωτεύοντες συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου, με τρόπο αντάξιο της ιστορίας και του ονόματός της

Στη Γενική Συνέλευση θα προκύψουν και οι εκλέκτορες για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (πρώην Π.Ο.Α.Π.)