Επιθετική πολιτική από την Εθνική Ασφαλιστική

Μεγαλύτερη ταχύτητα στις αποφάσεις της και κυρίως εξορθολογισμό της παραγωγής της θα επιδιώξει φέτος η Εθνική Ασφαλιστική, χωρίς αυτό να σημάνει απώλειες μεριδίων αγοράς.

Η νέα διοίκηση της εταιρίας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια διατήρησης των ρυθμών της οριακά πάνω από το μέσο ρυθμό της ασφαλιστικής αγοράς, ώστε να μην χαθούν μερίδια και ταυτόχρονα να καταστεί δυνατός ο εξορθολογισμός του χαρτοφυλακίου της, ειδικότερα στις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση της εταιρίας, υπό το Διευθύνοντα Σύμβολο αυτής, κ. Μίνο Μωυσή, ήδη καταρτίζει νέο business plan το οποίο θα αποτυπώνει τη στρατηγική της Εθνικής Ασφαλιστικής για τα επόμενα χρόνια, που πλέον εστιάζεται στην εξασφάλιση θετικών καθαρών αποτελεσμάτων.

Πηγές της εταιρίας ανέφεραν σχετικά ότι τα θετικά αποτελέσματά της θα επιδιωχθούν μέσα από τρεις κύριους άξονες:

– Τη βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου

– Την μείωση του κόστους λειτουργίας

– Την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο δίκτυο πωλήσεων μέσω της μηχανογράφησης

Σε ότι αφορά τις φήμες που φέρουν την εταιρία να σχεδιάζει μείωση των προμηθειών στον κλάδο Αυτοκινήτου, στελέχη της αναφέρουν ότι «ανάλογη πρόθεση δεν υπάρχει, τουλάχιστον όσο στην αγορά λειτουργούν εταιρίες οι οποίες επιμένουν σε αδικαιολόγητα υψηλές προμήθειες».