Ενδυνάμωση της FSA με νέες αρμοδιότητες

Νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα ανατίθενται στην Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA), μετά από την επικύρωση, στις 8 Απριλίου, του νομοσχεδίου για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο Lovells.

Ο Michael Thomas, διευθύνων εταίρος στη Lovells, δήλωσε πως «όπως έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, είτε η FSA επιβιώσει διατηρώντας τη σημερινή της μορφή ή εναλλακτικά οι αρμοδιότητες της μεταφερθούν στην Τράπεζα της Αγγλίας, είναι πιθανό το αποτέλεσμα να εξαρτηθεί από τις γενικές εκλογές.

Ωστόσο, εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι το νομοσχέδιο για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (Financial Services Bill) δεν ήταν κυρίως ένα θύμα των εκλογών. Χθες, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, το νομοσχέδιο μετά βίας έλαβε την ανώτατη έγκριση.

Ο νόμος προβλέπει νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα για την FSA, συμπεριλαμβανομένων των νέων εξουσιών να ακυρώσει συμφωνίες αμοιβών που παραβιάζουν τον Κώδικα Πρακτικών επί Αμοιβών της FSA καθώς και το καθήκον της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών να απαιτεί από τις επιχειρήσεις τη δημιουργία και τη διατήρηση σχεδίου αποκατάστασης. 

Το νομοσχέδιο απώλεσε ορισμένες από τις διατάξεις του κατά την ταχεία μετάβαση του σε κανόνα δικαίου, συμπεριλαμβανομένης, κυρίως, της διάταξης που αφορά στο Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».