Πρόγραμμα «ScoreInvest» από την Alico

 

Το «ALICO ScoreInvest» είναι ένα σύγχρονο αποταμιευτικό πρόγραμμα που επιτρέπει στον ασφαλισμένο να συνδυάσει τη συστηματική μακροχρόνια αποταμίευση με τις δυναμικές επιδόσεις που προσφέρουν τόσο η εγχώρια όσο και οι διεθνείς αγορές.
Οι αποταμιεύσεις επενδύονται με σύγχρονο τρόπο και μεγάλη ευελιξία για να δημιουργηθεί για τον ασφαλισμένο το δικό του κεφάλαιο, το οποίο οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή και του επιτρέπει να προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον.

Παρέχεται στον ασφαλισμένο η δυνατότητα δημιουργίας ενός κεφαλαίου –στα μέτρα των δικών του οικονομικών δυνατοτήτων– το οποίο συνδέεται με μερίδια (Unit-Linked) ενός ή περισσότερων από τα Εσωτερικά Μεταβλητά Κεφάλαια «ALICO MULTIFUND I», «ALICO MULTIFUND II» και «ALICO MULTIFUND III» τα οποία διαχειρίζεται η ALICO και μπορεί να αξιοποιηθεί σε μακροχρόνια προοπτική κάθε ευρώ που αποταμιεύεται.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα επένδυσης σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις, προθεσμιακές καταθέσεις και χρηματικά διαθέσιμα μέσω του επενδυτικού προγράμματος “ALICO MONEY MARKET”.

Επενδυτική ευελιξία με περιοδικές καταβολές:

Σε συνεργασία με τον Ασφαλιστικό του Σύμβουλο, ο ασφαλισμένος μπορεί να καθορίσει το ύψος και τη συχνότητα (ετήσια, εξαμηνιαία, τρίμηνη ή μηνιαία) της περιοδικής καταβολής (ασφάλιστρο) που θέλει να κάνει σύμφωνα με την οικονομική σας κατάσταση και τις μελλοντικές επιδιώξεις.

Το «ALICO ScoreInvest» παρέχει το πρόσθετο όφελος της ευελιξίας στον ασφαλισμένο να κάνει αποτελεσματικούς συνδυασμούς. 

Μπορεί να επιλέξει οι αποταμιεύσεις του να επενδύονται είτε σε ένα μόνο από τα 3 Εσωτερικά Μεταβλητά Κεφάλαια:
· «ALICO MULTIFUND I»: Συντηρητικές Επενδύσεις
· «ALICO MULTIFUND II»: Δυναμικές Επενδύσεις Εσωτερικού
· «ALICO MULTIFUND III»: Δυναμικές Επενδύσεις Εξωτερικού
είτε να κατανείμει ποσοστιαία την επένδυσή του σε περισσότερα από ένα από αυτά τα 3 Μεταβλητά Κεφάλαια (Multi-funding) για να αξιοποιήσει αθροιστικά τη δυναμική διαφορετικών αγορών.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα επένδυσης σε Βραχυπρόθεσμες Τοποθετήσεις, Προθεσμιακές Καταθέσεις και Χρηματικά Διαθέσιμα μέσω του Επενδυτικού Προγράμματος “ALICO MONEY MARKET”. 

Η συστηματική μακροχρόνια αποταμίευση μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη μεγαλύτερων αποδόσεων, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του επενδυτικού κινδύνου, αφού χαρακτηρίζεται από χρονική διασπορά που λειτουργεί ως άμυνα της επένδυσής σας απέναντι στις διακυμάνσεις των αγορών. 

Ακόμα και όταν οι αγορές κινούνται πτωτικά, αυτό μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σας αφού με τα ίδια χρήματα αγοράζονται περισσότερα μερίδια, τα οποία θα δημιουργήσουν σημαντικές υπεραξίες όταν οι αγορές κινηθούν ανοδικά.