Έρχονται νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου στο β΄ εξάμηνο

Τα τιμολόγια τους «ξεσκονίζουν» για μια ακόμη φορά μέσα στο έτος οι εταιρίες του κλάδου αυτοκινήτου, εξετάζοντας νέες ανατιμήσεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2010. 

Οι νέες αυξήσεις στα κατώτατα υποχρεωτικά όρια ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων, υποχρεώνουν εκ νέου τις εταιρίες σε αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν στις συνεχείς διογκούμενες υποχρεώσεις τους σε αποζημιώσεις. 

Ήδη από τις αρχές του έτους, έχουν γίνει αυξήσεις έως και 15%, ενώ το 2009 οι αυξήσεις -σε μέση τιμή- κυμάνθηκαν στο 7,5%.
Οι επόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια όπως και αυτές που προηγήθηκαν, προκαλούνται επίσης από τις αρνητικές υπεραξίες σε ομόλογα και μετοχές που κατέχουν οι εταιρίες του κλάδου. 

Παράλληλα σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνεχιζόμενες ακυρώσεις σε συνταξιοδοτικά και επενδυτικά συμβόλαια και από τις νέες απαιτήσεις για κεφάλαια ενόψει τη Solvency II.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 τα κατώτατα υποχρεωτικά όρια ασφάλισης σωματικών βλαβών αυξάνονται από τις 500 χιλ. ευρώ ανά θύμα, στις 750 χιλ. ευρώ ανά θύμα με απεριόριστο όριο ανά ατύχημα.