Εννέα εκατ. δολάρια κόστισαν στην AIG οι συμφωνίες προκαθορισμού τιμών

Η AIG προχώρησε σε συμβιβασμό 9 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε δίκη μετά από τη μήνυση του Οχάιο για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η μήνυση αφορά συνομωσία με τις εταιρίες Χρηματιστηριακή Marsh και ACE Ασφάλειες, Chubb και Hartford, για τον καθορισμό των εμπορικών τιμών στην ασφάλιση ατυχημάτων.

Ο δικηγόρος του Οχάιο, κ. Richard Cordray,  κατηγόρησε την AIG και τις άλλες ασφαλιστικές ότι συνωμότησαν με τη Marsh & McLennan για την παροχή προσυμφωνημένων τιμών με σκοπό να παραπλανήσουν τους καταναλωτές ότι η ανταγωνιστική υποβολή προσφορών είχε ως αποτέλεσμα τις καλύτερες τιμές. 

Σύμφωνα με τον κ. Richard Cordray η πιθανή παράνομη δραστηριότητα έλαβε χώρα από το 2001 έως το 2004. «Η απάτη είναι ένα ακόμη παράδειγμα της εταιρικής απληστίας που είναι τόσο διαδεδομένη στην Wall Street» δήλωσε ο R. Cordray. 

Τα 9 εκατ. δολάρια θα διανεμηθούν σε 26 πόλεις, σχολικά συστήματα, πανεπιστήμια και άλλους δημόσιους φορείς στο Οχάιο.

Ο εκπρόσωπος της AIG ανέφερε πως η εταιρία προέβη στο διακανονισμό για να αποφευχθεί το κόστος και η αβεβαιότητα για την έκβαση της διαφοράς, αλλά η εταιρία δεν παραδέχεται ότι υπήρξαν παρατυπίες.

Σύμφωνα με τον R.Cordray η υπόθεση για το Οχάιο  συνεχίζεται σε βάρος των άλλων κατηγορουμένων. Η Marsh ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη «ικανοποιήσει τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των πελατών της στο Οχάιο» στην προηγούμενη προσφυγή. Οι άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις είτε αρνήθηκαν είτε δεν δέχτηκαν να κάνουν σχόλια.