390 εκατ. ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ από την επανέκδοση του 20ετούς ομολόγου

Το ποσό των 390 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε τελικά ο ΟΔΔΗΧ από την επανέκδοση του 20ετούς ομολόγου, κατά την έκτακτη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το επιτόκιο (κουπόνι) του ομολόγου, που λήγει τον Οκτώβριο του 2022, είναι 5,9% και η τιμή διαμορφώθηκε στο 99,05. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 6η Απριλίου.

«Η επανέκδοση έρχεται να εξομαλύνει τεχνικές δυσχέρειες σε αυτό το σημείο της καμπύλης των ελληνικών ομολόγων, που δημιουργούνται από θέσεις short μεταξύ των βασικών διαπραγματευτών», είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Πέτρος Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι στόχος της δημοπρασίας ήταν η άντληση ποσού έως 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ακόμα ότι ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας και εξάμηνης διάρκειας στις 13 Απριλίου και 3μηνης διάρκειας στις 20 Απριλίου.

«Θα εκδόσουμε 6μηνα και ετήσια γραμμάτια στις 13 Απριλίου και 3μηνα γραμμάτια στις 20 Απριλίου, θα είναι οι καθιερωμένες εκδόσεις», δήλωσε στο Reuters, χωρίς να αναφέρει το ύψος των κεφαλαίων που θα αντλήσει από τις δημοπρασίες.

Τον Απρίλιο λήγουν παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων. Ειδικότερα 1,56 δισ. ευρώ 13 εβδομάδων στις 23 Απριλίου, 1,28 δισ. ευρώ διάρκειας 26 εβδομάδων στις 16 Απριλίου και 985 εκατ. ευρώ διάρκειας 52 εβδομάδων στις 13 Απριλίου.