Πρόγραμμα «My Savings» από την Allianz

Η Allianz δημιούργησε το πρόγραμμα «My Savings» που παρέχει στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μηνιαίο εισόδημα για την κάλυψη μελλοντικών οικονομικών αναγκών. 

Το «My Savings – Μηνιαίο Εισόδημα» ανήκει στη νέα γενιά αποταμιευτικών λύσεων της Allianz συνδυάζοντας εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα, ευκαιρίες υπεραπόδοσης και ευελιξία επιλογών.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο αποταμιευτικό πρόγραμμα εφάπαξ ασφαλίστρου με ελάχιστη εγγυημένη απόδοση των χρημάτων του ασφαλισμένου 2,5% (τεχνικό επιτόκιο). Στοχεύει στην άμεση παροχή εγγυημένου μηνιαίου εισοδήματος αλλά και στη δυνατότητα αναμονής στην καταβολή του που φθάνει και τα 20 έτη.

Η ευελιξία του ενισχύεται από τη δυνατότητα που παρέχει στην επιλογή της διάρκειας καταβολής του μηνιαίου εισοδήματος που μπορεί να φτάσει από 5 μέχρι και 20 έτη μετά την πληρωμή του εφάπαξ ασφαλίστρου.

Παράλληλα το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στην υπεραπόδοση των μαθηματικών αποθεμάτων.

Επιλογές προγράμματος:
· Την εφάπαξ επένδυση που επιθυμεί ο ασφαλισμένος
· Την έναρξη καταβολής του μηνιαίου εισοδήματος (άμεσα ή με αναμονή)
· Τη διάρκεια καταβολής του μηνιαίου εισοδήματος (από 5 μέχρι 20 έτη)

Ασφαλιστική Προστασία:
Το πρόγραμμα παρέχει επιπλέον προστασία για την περίπτωση που ο ασφαλισμένος αποβιώσει πριν την έναρξη καταβολής τους μηνιαίου εισοδήματος αλλά και κατά τη διάρκεια καταβολής. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, η Allianz επιστρέφει στους δικαιούχους του ασφαλισμένου τα καταβληθέντα ασφάλιστρα, καθώς και τα συσσωρευμένα μερίσματα ενώ στη δεύτερη καταβάλει την παρούσα αξία των δόσεων που απομένουν μέχρι το τέλος της περιόδου.

Δυνατότητες προγράμματος:
· Διασφάλιση του μελλοντικού επιπέδου ζωής
· Κάλυψη σπουδών ή επαγγελματική αποκατάσταση παιδιών
· Αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων
· Άμεση παροχή μηνιαίου εισοδήματος
· Ελάχιστες εγγυημένες αποδόσεις
· Πρόσβαση στην υπεραπόδοση του συσσωρευμένου κεφαλαίου
· Φοροαπαλλαγή των ασφαλίστρων σας σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα φορολογική νομοθεσία