Με +29% τρέχει το χαρτοφυλάκιο της Alico το 2009

Σημαντική ανάπτυξη κατά +29% σημειώνει το σύνολο του χαρτοφυλακίου της Alico στο πρώτο δίμηνο του 2010, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρέας Βασιλείου, πρόεδρος της εταιρίας. 

Παράλληλα το μερίδιο αγοράς της Alico έχει αυξηθεί στο 13,5% από 12,28%, τοποθετώντας την στη δεύτερη θέση για τον κλάδο Ζωής.

Η εταιρία όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου θα ανακοινώσει μειωμένα κέρδη για το 2009 σε σχέση με την οικονομική χρήση του 2008.
Όσον αφορά την εξαγορά της Alico από την Metlife πιθανολογείται ότι η Ελλάδα είναι μια από τις υποψήφιες χώρες να διατηρηθεί το brand της Alico, όπως και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου η συνεργασία της Metlife με την International Life θα πρέπει να λειτουργήσει τουλάχιστον ένα χρόνο έτσι ώστε να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ενώ όταν έλθει η ώρα θα κριθεί και εάν είναι συμφέρουσα θα συνεχιστεί. 

Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βασιλείου θα έχει συνάντηση με τον κ. Μωυσή, Διευθύνων Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, προκειμένου να συζητήσουν για τις προοπτικές της κοινής εταιρίας που έχουν οι δύο εταιρίες στη Βουλγαρία. 

Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην ασφαλιστική αγορά ο κ. Βασιλείου εκτίμησε ότι όσες ασφαλιστικές εταιρίες δεν λειτουργούν σωστά θα πρέπει να κλείσουν, ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και άλλα λουκέτα στον ασφαλιστικό χώρο.