Πρόγραμμα «Σύνταξη» από την Alico

Το πρόγραμμα «ALICO Σύνταξη» εξασφαλίζει εγγυημένη σύνταξη, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι μελλοντικές οικονομικές ανάγκες του ασφαλισμένου και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του ύψους της σύνταξης που επιθυμεί να λάβει στην ηλικία των 55, 60 ή 65 ετών.

Επιπρόσθετα παρέχεται η δυνατότητα επιλογής του τρόπου με τον οποίο θα ληφθεί το απόθεμα που θα έχει δημιουργηθεί στην ηλικία που έχει καθοριστεί από τον ασφαλισμένο, είτε ως εφάπαξ είτε σαν  ισόβια μηνιαία σύνταξη ή ακόμα και ένα συνδυασμό των δύο.

Το ασφάλιστρο που θα καταβάλει ο ασφαλισμένος παραμένει το ίδιο σε όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος και καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της σύνταξης ή του εφάπαξ που επιθυμεί και ανάλογα με την ηλικία συνταξιοδότησής του. Επιπλέον, υπάρχει η ευελιξία να αποφασίσει πότε θα καταβληθεί, δηλαδή κάθε τρίμηνο, εξάμηνο ή μια φορά το χρόνο. 

Με την καταβολή του ασφαλίστρου κάθε χρόνο δημιουργούνται τα Μαθηματικά Αποθέματα του Συμβολαίου του ασφαλισμένου. Το πρόγραμμα «ALICO Σύνταξη» έχει καταρχήν τη μεγαλύτερη εγγυημένη απόδοση 3,35% (τεχνικό επιτόκιο) που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την επένδυση των Μαθηματικών Αποθεμάτων του Συμβολαίου.

Όταν η απόδοση των επενδύσεων των Μαθηματικών Αποθεμάτων του Συμβολαίου υπερβαίνει το 3,35% υπάρχει υπεραπόδοση. Η ALICO επενδύοντας τα Μαθηματικά Αποθέματα από τα συμβόλαια όλων των Ασφαλισμένων της σε μακροχρόνιους τίτλους χαμηλού ρίσκου (Ελληνικά & Ευρωπαϊκά Ομόλογα) επιτυγχάνει πολύ υψηλότερες αποδόσεις. Το πρόγραμμα «ALICO Σύνταξη» παράσχει δικαίωμα συμμετοχής στο Προϊόν Υπεραπόδοσης Μαθηματικών Αποθεμάτων (Π.Υ.Μ.Α.).

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα καλύψεων από απρόβλεπτα γεγονότα  όπως ασθένεια ή ατύχημα με την παροχή «Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρου», ώστε, αν ο ασφαλισμένος βρεθεί εκτός εργασίας περισσότερο από ένα εξάμηνο (λόγω ασθένειας ή ατυχήματος), η ALICO αναλαμβάνει εκείνη να πληρώνει το ασφάλιστρό και έτσι το πρόγραμμά συνεχίζεται, προστατεύοντας ουσιαστικά την αποταμίευσή για όσο διάστημα παραμένετε εκτός εργασίας.

Πρόσθετες Παροχές: 

Δυνατότητα εξαγοράς ή δανείων
Μετά τη συμπλήρωση 3ετίας από την έναρξη ισχύος του Συμβολαίου, ο ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα να πάρει κάποιο δάνειο από τα αποθέματά του για να αντιμετωπίσει μια έκτακτη προσωπική ή οικογενειακή ανάγκη.

Φορολογική απαλλαγή
Τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται κάθε χρόνο εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. 

Αποτελεσματική αντιμετώπιση του πληθωρισμού
Επωφελούμενοι από τις υψηλές αποδόσεις που μπορεί να επιτύχει η ALICO για λογαριασμό από τη χρηστή διαχείριση των Μαθηματικών Αποθεμάτων σε συνδυασμό με το Π.Υ.Μ.Α., εξασφαλίζεται ένα αποτελεσματικό «όπλο» για να αντιμετωπιστούν τυχόν πιέσεις του πληθωρισμού.

Χωρίς ιατρικές εξετάσεις
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «ALICO Σύνταξη» δε χρειάζεται να υποβληθεί ο ασφαλισμένος σε ιατρικές εξετάσεις τις περισσότερες φορές. Αλλά και αν αυτό κριθεί απαραίτητο σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου, η διαδικασία είναι απλή και ανέξοδη.

Δυνατότητα μεταφοράς του Συμβολαίου στο εξωτερικό
Δυνατότητα μεταφοράς του Συμβολαίου «ALICO Σύνταξη» σε οποιαδήποτε από τις 50 και πλέον χώρες του κόσμου όπου λειτουργούν γραφεία της ALICO, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.