Οφέλη στον κλάδο αυτοκινήτου από την αύξηση φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Ειδικότερα, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μείωση του Δείκτη Ζημιών σε σημαντικό ποσοστό, η οποία αποδίδεται σε αλλαγές που, όπως υποστηρίζουν οι ασφαλιστές, έχουν επέλθει στην οδηγητική συμπεριφορά των κατόχων ΙΧ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό διαπιστώνεται κυρίως στις εθνικές οδούς, όπου οι μέγιστες ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα αυτοκίνητα έχουν περιοριστεί σημαντικά, πλησιάζοντας πολύ τα όρια που προβλέπει ο ΚΟΚ. 

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία δεν αποδίδεται στη διάθεση των οδηγών να είναι σύννομοι, αλλά στην επιδίωξή τους η κίνηση των αυτοκινήτων τους να γίνεται με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων.

Η στάση τους αυτή έχει οδηγήσει στον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ενώ ανάλογες ωφέλειες για την ασφαλιστική αγορά έχουν επέλθει και από τον περιορισμό της χρήσης των οχημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθότι δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που προτιμούν να μην κινηθούν με τα αυτοκίνητά τους, αλλά με κάποιο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε πέρα από τα καύσιμα να γλιτώσουν και το κόστος του parking.