Αντέχουν στην κρίση οι ασφαλιστικές εταιρίες

Ισχυρή αντοχή στην κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος επιδεικνύουν οι μεγάλοι ασφαλιστικοί όμιλοι κάνοντας σαφές ότι ο κλάδος τους έχει αφενός δυναμική ανάπτυξης και αφετέρου «άτρωτα» σημεία ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Οι Allianz, Chartis, Groupama και AXA είναι τέσσερις κολοσσοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που ο καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αποδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας που προσφέρει το ισχυρό όνομα.

Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες με κίνδυνο οι εργασίες των μεγάλων ασφαλιστικών ομίλων να υποστούν τις επιπτώσεις του φαινομένου της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τελικά οι ασφαλιστικοί όμιλοι στην παγκόσμια αγορά παρουσίασαν για το 2009 σταθερά αποτελέσματα. 

Ο όμιλος της Allianz εμφάνισε αύξηση των καθαρών κερδών, που διαμορφώθηκαν στα 4,7 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την εταιρία κατάφερε ισχυρή και υγιή επίδοση από τρίμηνο σε τρίμηνο. 

Η Groupama κατέγραψε σημαντική αύξηση στα έσοδα από ασφάλιστρα, που άγγιξαν τα 14,5 δισ. ευρώ και σταθερό ρυθμό ανάπτυξης. 

Αντίθετα, η Chartis λόγω των προβλημάτων του 2008 εμφάνισε καθαρά ασφάλιστρα 6,93 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2009, δηλαδή μείωση σε ποσοστό 2,2% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο όμιλος της AXA  σημείωσε μείωση των συνολικών του εσόδων, που διαμορφώθηκαν στα 90,1 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της ετήσιας οικονομικής έκθεσης