«Φουντώνει» η αντίδραση για την Ασπίς

Αρκετά μεγάλη σε όγκο ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Σύλλογος  Ζημιωθέντων Από την Ασπίς Πρόνοια, χθες στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τους οργανωτές, περίπου 2.000 – 2.500 άτομα κυρίως πελάτες, αλλά και ασφαλιστές – συνεργάτες της εταιρίας, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και να απαιτήσουν άμεσα λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά το κλείσιμο της Ασπίς. Αρκετά άτομα συμμετείχαν επίσης και από την πλευρά της Commercial Value.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στη Βουλή, όπου πενταμελής αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας την προσωπική τους παρέμβαση, καθώς και συνάντηση μαζί τους. 

Συναντήθηκαν επίσης και με πολιτικά στελέχη κομμάτων, όπως ο κ. Λαφαζάνης από το Συνασπισμό και ο κ. Σταϊκούρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συγκέντρωση, που είχε παλμό, συμμετείχαν και αρκετοί ηλικιωμένοι που βρέθηκαν στον «αέρα» μετά την απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α. 

Κυρίαρχο ήταν το στοιχείο της αγανάκτησης, αλλά και της απαίτησης για άμεση λύση του προβλήματος, καθώς έξι μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρίας, δεν υπάρχει κανένα «φως» στον ορίζοντα.

Οι ζημιωθέντες κατηγορούν για αδιαφορία την κυβέρνηση απέναντι στα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Επίσης θεωρούν το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα, ότι όχι μόνο δεν προσφέρει λύσεις, αλλά οδηγεί σε οριστική απώλεια των δικαιωμάτων των κατόχων ασφαλιστικών και αποταμιευτικών – επενδυτικών προγραμμάτων.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Σύλλογος απέστειλε εξώδικο της προηγούμενες ημέρες προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, του οποίου ως γνωστόν επίκειται η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Aspis Bank

Το εξώδικο στάλθηκε με το σκεπτικό ότι υπάρχει πρόθεση να ζητηθούν ευθύνες αποζημίωσης και από την Aspis Bank, εξαιτίας του ρόλου και της λειτουργίας της ως θεματοφύλακα στην Ασπίς Πρόνοια.

Στα πλαίσια των ενεργειών που έχουν γίνει, να επισημάνουμε και ότι ο σύλλογος έχει αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση επί χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τεκμηριωμένο κείμενο σχετικά με το που οι κυβερνητικές αποφάσεις, βρίσκονται σε αντίθεση με το κοινοτικό δίκαιο και αναμένουν τις ανάλογες ενέργειες. 

Ένα ακόμα στοιχείο όπως μας επισημαίνεται από τους ζημιωθέντες, είναι ότι οι καταγγελίες που έφτασαν στην Ε.Ε. απο ζημιωθέντες της Ασπίς, ήταν τόσες πολλές, που οι αρμόδιες υπηρεσίες, έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν πλέον να τις διαχειρηστούν.