Ευρωπαϊκή Πίστη: Τροποποίηση χρήσης αντληθέντων από ΑΜΚ

Στην ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας θα διατεθεί το 6,28% των αντηληθέντων κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Πίστης από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της 17/03/2010.
 
Συγκεκριμένα από την περίπτωση δύο  όπως αυτή αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο, για την μείωση του υφιστάμενου Δανεισμού, το υπόλοιπο αδιάθετο ποσό 1,15 εκατ. ευρώ ήτοι ποσοστό 6,28% επί του συνόλου των αντληθέντων κεφαλαίων μείον των εξόδων απόκτησης, αποφάσισε να χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρίας περίπτωση ένα  όπως αυτή αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Όπως επισημαίνεται, οι λόγοι που επέβαλλαν την αλλαγή αυτή είναι:

– Η υποχρέωση από τον υφιστάμενο δανεισμό της εταιρίας ανήλθε στο ποσό των 3,84 εκατ. ευρώ αντί του αναφερομένου στο Ενημερωτικό Δελτίο των 5 εκατ. ευρώ και

Η πλήρης και ολοσχερής μέχρι σήμερα εξόφληση της υποχρέωσης από δανεισμό, που αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο

Η παραπάνω τροποποίηση που αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο τελεί υπό την έγκριση της πρώτης προσεχούς Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.
 
Επίσης σημειώνεται ότι η αλλαγή αυτή ουδεμία επίπτωση έχει στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

– Ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης : 14,77 εκατ. ευρώ από 13,62 εκατ. ευρώ

– Μείωση του υφιστάμενου δανεισμού: 3,54 εκατ. ευρώ από 4,69 εκατ. ευρώ

– Δαπάνες έκδοσης : 306,69 χιλ. ευρώ

– Συνολικά αντληθέντα : 18,62 εκατ. ευρώ

– Χρονοδιάγραμμα Ολοκλήρωσης του Επενδυτικού Προγράμματος βάσει Ενημερωτικού Δελτίου: Α εξάμηνο 2010