Εστίαση και αλλαγές στον κλάδο αυτοκινήτου από την AXA Ασφαλιστική

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προωθεί στον κλάδο του αυτοκινήτου η AXA Ασφαλιστική με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τον περιορισμό του κόστους.

Το αυτοκίνητο άλλωστε, συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της εταιρίας, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Έρικ Κλέινεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο που διοργάνωσε η AXA Ασφαλιστική στην Αθήνα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Κλέινεν, η εταιρία θα συνεχίζει και το 2010 να εστιάζει το ενδιαφέρον της στο αυτοκίνητο και προανήγγειλε αλλαγές σε επίπεδο τιμολόγησης και προσφερόμενων προγραμμάτων.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, η ΑΧΑ, διερευνά τρόπους μέσα από συνεργασίες, που θα περιορίσουν το κόστος και ταυτόχρονα θα κάνουν πιο αποτελεσματική την όλη διαδικασία. Χαρακτηριστικά, με το να μπορούν οι πληρωμές να γίνονται απευθείας, χωρίς τη μεσολάβηση του πελάτη και με ταχύτερη επίσης εξυπηρέτηση.

Η διαδικασία που σήμερα γίνεται απολογιστικά, θα καταστεί με τον τρόπο αυτό, πιο αποτελεσματική και για την εταιρία και με μικρότερο επίσης κόστος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε για παράδειγμα να επιτευχθεί μέσω συνεργασιών και ειδικών συμφωνιών με συνεργεία.

Στην κατεύθυνση της αύξησης της αποτελεσματικότητας και της μείωσης του κόστους, η AXA εξετάζει τα περιθώρια συνεργασιών και στο χώρο της πραγματογνωμοσύνης για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τον πελάτη και την εταιρία.

Στόχος όλης αυτής της διερευνητικής προσπάθειας, είναι να αποφασίσει μέσα στους επόμενους μήνες το πλαίσιο των ενεργειών, χωρίς να έχει θέσει πάντως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η εταιρία έχει επίσης κάνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της συλλογής σωστών στοιχείων σε σχέση με την ανάληψη του κινδύνου ασφάλισης στα αυτοκίνητα. 

Το κλειδί εδώ είναι ένα καλό μηχανογραφικό σύστημα και η σωστή κατηγοριοποίηση των οχημάτων. «Ιδανικά, θα θέλαμε να έχουμε όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που αναλαμβάνουμε», μας ανέφερε αρμόδιο στέλεχος της εταιρίας.