Καταδίκη για απόπειρα εξαπάτησης ασφαλιστικών εταιριών

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12/3/2010  στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης εμπρησμού από πρόθεση και απόπειρας απάτης κατ΄εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ασφαλιστικών εταιριών. 

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης παρέστη ως πολιτικώς ενάγουσα, όπως και στον πρώτο βαθμό και η ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ασφαλισμένης επιχείρησης και ο συνεργάτης του ήταν οι δράστες του εμπρησμού από πρόθεση καθώς και ότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν τις συνασφαλίστριες εταιρίες προκειμένου να εισπράξουν αποζημίωση ποσού περί τα 8,8 εκατ. ευρώ και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 5 ετών και 6 μηνών τον καθένα.

Είναι γνωστό ότι η Interamerican, τουλάχιστον, αποζημιώνει στο ακέραιο τις δίκαιες απαιτήσεις των ασφαλισμένων της, όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις αποζημιώσεων που εκδίδει. 

Ωστόσο, οι δράστες θα έπρεπε να συνυπολογίσουν, πριν προχωρήσουν στην απόπειρα εξαπάτησης ότι η εταιρία διαθέτει εξίσου σοβαρούς μηχανισμούς πραγματογνωμοσύνης, εκτίμησης και ελέγχου των συνθηκών κάθε ζημίας.