650 εκατ. κόστισαν οι χιονοπτώσεις στις ασφαλιστικές στη Βρετανία

Σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση Ασφαλιστών (ABI) οι εταιρίες του ασφαλιστικού κλάδου κατέβαλαν 650 εκατ. στερλίνες σε 335.000 πελάτες, που είχαν υποστεί βλάβη στα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις και τα οχήματα τους μετά από τον πιο κρύο χειμώνα των τελευταίων τριάντα ετών.

Κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που έπληξαν την Βρετανία το Δεκέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι ασφαλιστές κατέβαλαν:

-395 εκατ. στερλίνες σε πελάτες που είχαν ασφαλίσει τα οχήματα τους. Σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση Ασφαλιστών (ABI) πολλές από τις 268.400 ασφαλιστικές αξιώσεις οφείλονταν σε ατυχήματα, που προκλήθηκαν από την ολισθηρότητα των δρόμων.

-255 εκατ. στερλίνες σε ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων για υλικές ζημίες. Η ABI ανέφερε ότι ο αριθμός των 66.600 αξιώσεων αποζημιώσεων ήταν διπλάσιος από τον αριθμό των ζημιών που κανονικά θα περίμενε να δει η Ένωση κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου. 

Από αυτές, η πλειοψηφία (60.200), αφορούσε σπίτια και το κόστος τους ανήλθε σε 194 εκατομμύρια λίρες. Παράδειγμα τυπικής απαίτησης είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στις στέγες των σπιτιών. 

Ο κ. Nick Starling, διευθυντής της γενικής ασφάλισης και υγείας της Βρετανικής Ένωσης Ασφαλιστών (ABI), δήλωσε ότι «οι ασφαλιστές πάντα θα ανταποκρίνονται στο μεγάλο αριθμό των απαιτήσεων, που συχνά προκύπτουν μετά από άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Το γεγονός ότι ασφαλιστές ανταποκρίθηκαν στα ζητήματα των κατεστραμμένων στεγών, των σωληνώσεων, την επισκευή ή αντικατάσταση οχημάτων που είχαν υποστεί ζημιά από την ολισθηρότητα των δρόμων, βοήθησε τους πελάτες τους να ξεπεράσουν την περίοδο των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. 

Οι ασφαλιστές έχουν καταβάλει σχεδόν 1 δισ. στερλίνες αυτό το χειμώνα σε πελάτες που υπέστησαν ζημιά από κακές καιρικές συνθήκες το χειμώνα, καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις, σημειώθηκαν μερικές εβδομάδες μετά τις πλημμύρες στην Cumbria, η οποία οδήγησε στην καταβολή 200 εκατομμυρίων λιρών σε αποζημιώσεις από τις πλημμύρες».