«Όχι» από Λοβέρδο στην περικοπή δώρων-επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα

Σε «ακριτομυθίες εξωθεσμικών παραγόντων, εκτός πολιτικής ζωής, με έντονη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης», απέδωσε, ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τη φημολογία για επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα των περικοπών στον 13ο και τον 14ο μισθό. 

Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο με τίτλο «Εγγυήσεις κατά της εργασιακής ανασφάλειας» ο κ. Λοβέρδος διέψευσε εκ νέου και κατηγορηματικά ότι υπάρχει κυβερνητική ή άλλη πρόταση για επέκταση των μέτρων αυτών και στον ιδιωτικό τομέα:

«Το έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, και με απόλυτη σαφήνεια ότι τέτοιο θέμα η κυβέρνηση δεν θέτει. Τέτοιο θέμα δεν έθεσαν ούτε οι αντιπροσωπείες των επιτηρητών στις δύο επισκέψεις τους τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. 

Τέτοιο θέμα δεν έθεσε ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν με τον οποίο είχα και εγώ συνάντηση για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας της Ελλάδος και συμπληρωματικών μέτρων.

Ουδείς έχει θέσει τέτοιο θέμα. Και παρόλα ταύτα, παρότι ουδείς το έθεσε, παρότι το διαψεύδουμε κατηγορηματικά, υπάρχει φημολογία, η οποία εντοπίζεται σε κέντρα ευρισκόμενα εκτός πολιτικής, με μια όμως επιρροή στο χώρο του Τύπου. 

Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, είναι καταστροφική η συζήτηση αυτή γιατί το μέτρο είναι καταστροφικό απ’ όλες τις πλευρές. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο και γίνεται μια συζήτηση χωρίς θέμα και χωρίς λόγο που προκαλεί ανησυχία» τόνισε ο υπουργός.