Σε AMK κατά 16,5 εκατ. ευρώ προχωρά η Πρώτη Ασφαλιστική

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 16,5 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Πρώτης Ασφαλιστικής, που συγκλήθηκε χθες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η αύξηση θα γίνει με την καταβολή μετρητών και  αποσκοπεί στη βελτίωση του περιθωρίου φερεγγυότητας και την ενίσχυση των κεφαλαίων για την ασφαλιστική τοποθέτηση. 

Η αύξηση θα βοηθήσει στην είσοδο νέων επενδυτών με τους οποίους όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση γίνονται ήδη συζητήσεις, καθώς και στην συνέχιση της αύξησης των εργασιών της το 2010. 

Να σημειωθεί ότι η αύξηση των εργασιών άγγιξε το 2009 το 63% σε σχέση με το 2008 και από τα 30 εκατ. ευρώ ξεπέρασε τα 49 εκατ. ευρώ.

Κρίσιμο θέμα που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, είναι το κατά πόσο οι σχετικές συζητήσεις με τον υποψήφιο νέο επενδυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο όμιλος της Demco, γίνονται με τον κυπριακό όμιλο της Advantage ή με την Proton Bank

Η τελευταία φέρεται να καθίσταται μέτοχος της Πρώτης Ασφαλιστικής, μετά την αδυναμία του κυπριακού ομίλου να αποπληρώσει σχετικό δάνειο που είχε πάρει από την Proton. 

Σημειώνεται ότι η Πρώτη Ασφαλιστική ανήκε στον όμιλο της Proton Bank και εξαγοράστηκε το 2008 από την Advantage Holdings μέσω δανείου, η ομαλή εξυπηρέτηση του οποίου σταμάτησε μετά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε ο κυπριακός όμιλος. 

Το ενδιαφέρον της Demco έχει εκφραστεί μέσω της εταιρίας Holdings, η οποία έχει μεταξύ άλλων στην ιδιοκτησία της την ασφαλιστική Demco, που δραστηριοποιείται ως υποκατάστημα στην ελληνική αγορά.