Ζημιωθέντες Ασπίς: Αντίθετοι στο σχέδιο νόμου

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου για την ‘’εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης και την σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής’’ επεσήμαναν τα μέλη του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, το οποίο αποκλείει εκ των προτέρων κάθε ελπίδα για την πλήρη αποκατάσταση των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια. Αυτό τόνισαν, μεταξύ άλλων τα μέλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποίησαν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Συνεχίζουν μάλιστα τις κινητοποιήσεις και την επόμενη Τετάρτη 17 Μαρτίου, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών που μπορεί να καταλήξει και στο κλείσιμο του υπουργείου, όπως αναφέρουν.

Χαρακτηρίζουν δε, ως απαράδεκτο το σχέδιο νόμου που δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα, ενώ δημιουργεί και πολλές αντιφάσεις.

Η λύση της ασφάλισης στο Δημόσιο για όσους έχουν νοσοκομειακά προγράμματα δεν μπορεί να αποτελεί λύση εξηγούν, καθώς οι πελάτες έχουν κατ’ αρχήν επιλέξει και πληρώσει την ιδιωτική κάλυψη, ενώ θέτουν το ερώτημα για το τι θα συμβεί στις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος διαθέτει ήδη κάλυψη από κάποιο άλλο ταμείο (π.χ. ΙΚΑ).

Για τους ζημιωθέντες από την Ασπίς, το σχέδιο νόμου που μια ενδεχόμενη εφαρμογή του θα απαιτούσε πλήθος από τροπολογίες και ερμηνευτικές διατάξεις, δεν αποτελεί λύση προσθέτουν, η οποία δεν μπορεί, παρά να είναι η εκκαθάριση εν λειτουργία, όπως έχει ήδη προτείνει ο σύλλογος.

Εντωμεταξύ, κάθε ημέρα που περνά το άνοιγμα διογκώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς εξακολουθούν και τρέχουν διάφορα λειτουργικά έξοδα, όπως στα πρώην γραφεία πωλήσεων της εταιρίας.

Από την άλλη πλευρά, ανοιχτό παραμένει το θέμα των φορολογικών βεβαιώσεων, που πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να αποσταλούν στους δικαιούχους τους. Να σημειωθεί, ότι από πλευράς κόστους, μόνον η αποστολή των βεβαιώσεων ασφαλίστρων σε πελάτες για να τις επισυνάψουν στις φορολογικές δηλώσεις, εκτιμάται ότι απαιτεί ποσό της τάξεως των 180.000 ευρώ. Οι βεβαιώσεις θα πρέπει να αποδοθούν σε όλους τους πελάτες στον κλάδο Ζωής. Επίσης, άλλες 2.000 περίπου είναι οι βεβαιώσεις αποδοχών που θα πρέπει να αποσταλούν σε ασφαλιστές – συνεργάτες της Ασπίς, επίσης για φορολογική χρήση.