Πρόγραμμα «Extra Med» από την Alico

Το πρόγραμμα «Alico Extra Med»προστατεύει τον ασφαλισμένο από τις επιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρής πάθησης, καλύψεις για την αποκατάστασή της υγείας του ασθενούς αλλά και σημαντική βοήθεια για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, που παρουσιάζονται σε όλα τα επίπεδα της ζωής του ασφαλισμένου και της οικογένειας που τον περιθάλπει. 

Το πρόγραμμα «Alico Extra Med»προβλέπει κάλυψη του ασφαλισμένου με εφάπαξ κεφάλαιο από € 30.000 μέχρι και € 100.000 σε περίπτωση διάγνωσης μιας από τις 31 πιο σοβαρές παθήσεις που πλήττουν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Παροχές προγράμματος:
· Το κεφάλαιο κάλυψης καταβάλλεται 1 μόλις μήνα μετά τη διάγνωση μιας εκ των 31 σοβαρών βλαβών της υγείας.
· Το ποσό αυτό καταβάλλεται επιδοματικά. Για τον λόγο αυτό δεν απαιτούνται παραστατικά εξόδων.
· Επίσης, το ποσό αυτό καταβάλλεται ανεξάρτητα από νοσηλεία, η οποία συνεπώς δεν αποτελεί προϋπόθεση για την κάλυψη.
· Το κεφάλαιο κάλυψης καταβάλλεται ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο ποσό αποζημίωσης από άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο νοσηλείας ή παροχές του ταμείου του ασφαλισμένου.
· Σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης παρέχει συνολικότερη κάλυψη για την αντιμετώπιση των δαπανών κατά την διάρκεια της νοσηλείας, ενώ επιπλέον υποστηρίζει και κόστη ανεξάρτητα από νοσηλεία.
· Το πρόγραμμα στηρίζει τους ασφαλισμένους που επιλέγουν την αξιοποίηση των παροχών των κοινωνικών ταμείων, παρέχοντάς τους οικονομική προστασία, εκεί που οι παροχές των ταμείων δεν υποστηρίζουν επαρκώς το κόστος καθημερινότητας.

Οι καλυπτόμενες παθήσεις:
Καρκίνος, καρδιακή προσβολή, χειρουργική επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης, χειρουργική επέμβαση καρδιακής βαλβίδας, χειρουργική επέμβαση αορτής, άλλη σοβαρή στεφανιαία νόσος, προϊούσα σκληροδερμία, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια, απλαστική αναιμία, πνευμονική νόσος σε τελικό στάδιοη ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο, κώμα, κώφωση (απώλεια της ακοής), τύφλωση, απώλεια της φωνής, σημαντικά εγκαύματα, μεταμόσχευση σημαντικού οργάνου/ μυελού των οστών, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Parkinson,πολιομυελίτιδα, βακτηριακή μηνιγγίτιδα, νόσος του Alzheimer/ σοβαρή άνοια, κεραυνοβόλος ηπατίτιδα, παράλυση (Απώλεια της χρήσης των άκρων), πρωτοπαθής πνευμονική υπέρταση, καλοήθης όγκος εγκεφάλου, εγκεφαλίτιδα, μείζον τραύμα κεφαλής, σύνδρομο απαντητικού αρνητισμού, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος με νεφρίτιδα του λύκου.