Παίρνει «κομμάτια» από την Commercial Value η Ευρωπαϊκή Πίστη

Υπό τον έλεγχό της έθεσε η Ευρωπαϊκή Πίστη τα 8 από τα 10 παραγωγικά γραφεία με δραστηριότητα στον κλάδο Ζωής της ανακληθείσας Commercial Value.

Το ανωτέρω αναφέρουν στελέχη της εισηγμένης, που επισημαίνουν ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας η οποία διήρκεσε καιρό και ολοκληρώθηκε μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, το χαρτοφυλάκιο της Commercial Value στον κλάδο Ζωής λίγο πριν την απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α. περί ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας, περιελάμβανε περίπου 40.000 ασφαλισμένους, με παραγωγή της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Πίστη τους τελευταίους μήνες κινείται μεθοδικά και ταυτοχρόνως επιθετικά προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στην παραγωγή της μετά τη διακοπή της συνεργασίας που είχε με την τράπεζα Πειραιώς στο bancassurance.

Πάντως, τα πρώτα παραγωγικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία και τα οποία αφορούσαν τον Ιανουάριο του 2010, δείχνουν ότι υπερκάλυψε τις όποιες απώλειες υπήρξαν από τη μειωμένη παραγωγή στις τραπεζασφάλειες.