Καινοτόμος κατηγοριοποίηση της αγοράς από τη Chartis

Την ενιαία πλατφόρμα καλύψεων και υπηρεσιών με την ονομασία Chartis Private Client Group εισάγει στην ελληνική αγορά η Chartis, μετά και την επιτυχημένη πορεία που έχει σε Ευρώπη και Η.Π.Α..

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε πελάτες με μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία που με τον τρόπο αυτό, αποκτούν ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις μέσω αντίστοιχων καλύψεων για: Κατοικίες, Ιδιωτικές συλλογές (έργα τέχνης, κοσμήματα, αντίκες, κ.ά.), Yachts και υψηλής αξίας συλλεκτικά οχήματα.

Στην ουσία, ο πελάτης αποκτά ταυτόχρονα, τρία  ασφαλιστήρια συμβόλαια, αντί να χρειάζεται να απευθύνεται σε 7 – 8 διαφορετικούς κλάδους.

Από πλευράς αποτελεσμάτων, η Chartis εκτιμά, ότι με ορίζοντα πενταετίας θα έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 1.500 πελατών με στόχο παραγωγής τα 8 εκατ. ευρώ. 

Η εταιρία στοχεύει σε σημαντικούς όγκους παραγωγής, με δεδομένο και το μεγάλο συνήθως ύψος των όποιων αποζημιώσεων προκύπτουν.

Οι βασικές παροχές, εμπλουτίζονται με μεγάλο αριθμό επιπρόσθετων καλύψεων, όπως ταξιδιωτική ασφάλιση και νομική προστασία, καθώς και εξασφάλιση ασφαλισμένων σε περίπτωση απαγωγής.

Βασική φιλοσοφία και αντίστοιχα κύριο πλεονέκτημα του Chartis Private Client Group, είναι η κάλυψη κατά παντός κινδύνου για όλα τα περιουσιακά στοιχεία με παγκόσμια ισχύ για το περιεχόμενο των κατοικιών, τις συλλογές και το σκάφος.

Στα πλεονεκτήματα του Chartis Private Client Group, περιλαμβάνεται επίσης, η προσωπική και επώνυμη εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, το ύψος των ασφαλίστρων είναι ανταγωνιστικό και δεν είναι τυποποιημένο. Διαφέρει ανάλογα με το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο και το εύρος των καλύψεων.

Όπως επισημαίνουν, ο κλάδος είναι διεθνώς κερδοφόρος, ενώ ο ανταγωνισμός προέρχεται κυρίως από εταιρίες εκτός Ελλάδος, με χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση τους Lloyd’s.

Για τη δημιουργία του Chartis Private Client Group, η εταιρία δημιούργησε ένα νέο κλάδο και ήδη η διάθεσή του έχει ξεκινήσει στην αγορά.

Από πλευράς underwriting, η Chartis θέλει να έχει πλήρη εικόνα του πελάτη λαμβάνοντας υπόψη, πέρα από τα οικονομικά και τα ποιοτικά δεδομένα. Το underwriting δηλαδή, κινείται στην κατεύθυνση του πελάτη και όχι του κινδύνου.

Η Chartis είναι πολύ προσεχτική και στον τρόπο διάθεσης και συνεργάζεται γι’ αυτό με εξειδικευμένο προσωπικό (π.χ. εκτιμητές έργων τέχνης) που τους δίνει ειδική κάρτα και υπογράφουν μαζί της σύμβαση εμπιστευτικότητας. Τα συμβόλαια επίσης κρυπτογραφούνται, ώστε να είναι πλήρως εξασφαλισμένη η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πελατών.