ΤτΕ: Στα 7,6 δις οι επενδύσεις των ασφαλιστικών σε κρατικά ομόλογα

Δημοσιεύτηκε από την ΤτΕ η Ετήσια Έκθεση του Διοικητή για το 2018,  η οποία κάνει εκτενή αναφορά και για τα πεπραγμένα στον ασφαλιστικό κλάδο.

Σύμφωνα με την Έκθεση οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα που ανέρχονται σε 7,6 δις ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της Έκθεσης, το σύνολο του ενεργητικού των εποπτευόμενων από την Τράπεζα της Ελλάδος ασφαλιστικών επιχειρήσεων στις 30/9/2018 είχε διαμορφωθεί στα 17 δισ. ευρώ. αυξημένο κατά 3,6% συγκριτικά με τις 30.9.2017.

Η εν λόγω αύξηση του ενεργητικού προήλθε κυρίως από τις επιχειρήσεις που ασκούν εργασίες ασφαλίσεων ζωής και τις επιχειρήσεις που ασκούν ταυτοχρόνως ασφαλίσεις ζωής και κατά ζημιών (4,3%), ενώ στις επιχειρήσεις που ασκούν αποκλειστικά εργασίες ασφαλίσεων κατά ζημιών σημειώθηκε μείωση 1,8%, τονίζεται στην έκθεση.

Εξ αυτών των 17 δις ευρώ, τα 7,6 του ενεργητικού ήταν τοποθετημένα σε κρατικά ομόλογα (45%) ενώ 2,3 δισ. ευρώ σε εταιρικά ομόλογα (13%). Ποσόν ύψους 2,4 δισ. ευρώ αφορούσε επενδύσεις για ασφαλίσεις τον επενδυτικό κίνδυνο των οποίων φέρουν οι ασφαλισμένοι (14%), εκ των οποίων 67% αμοιβαία κεφάλαια και 18% χρηματικά διαθέσιμα και καταθέσεις.

Σημειώνεται ότι, σε σχέση με τις 30/9/2017, παρατηρήθηκε μείωση των επενδύσεων για ασφαλίσεις τον επενδυτικό κίνδυνο των οποίων φέρουν οι ασφαλισμένοι σε χρηματικά διαθέσιμα και αύξηση των τοποθετήσεων σε κρατικά ομόλογα.