«Τρέχουν» οι εξελίξεις για την Πρώτη Ασφαλιστική

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της Πρώτης Ασφαλιστικής κατέθεσε προς την Επ.Ε.Ι.Α. η Demco Holdings, συμφερόντων του κ. Δημήτρη Κοντομηνά

Το ενδιαφέρον είναι κατ΄ αρχήν διερευνητικό και οι συζητήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πρόθεσης από το βασικό μέτοχο Advantage Holdings να πουλήσει τις ασφαλιστικές του δραστηριότητες.

Στην περίπτωση της Πρώτης Ασφαλιστικής η είσοδος νέων μετόχων θεωρείται άλλωστε επιτακτική προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα στο περιθώριο φερεγγυότητας της εταιρίας που σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ. 

Η διοίκηση της εταιρίας έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση για την έγκριση της αύξησης στις 5 Μαρτίου και επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστεί το ποιος θα καλύψει την αύξηση.

Κρίσιμο θέμα που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, είναι το κατά πόσο οι σχετικές συζητήσεις γίνονται με τον κυπριακό όμιλο της Advantage ή με την Proton Bank, η οποία φέρεται να καθίσταται μέτοχος της Πρώτης Ασφαλιστικής, μετά την αδυναμία του κυπριακού ομίλου να αποπληρώσει σχετικό δάνειο που είχε πάρει από την Proton. 

Σημειώνεται ότι η Πρώτη Ασφαλιστική ανήκε στον όμιλο της Proton Bank και εξαγοράστηκε το 2008 από την Advantage Holdings μέσω δανείου, η ομαλή εξυπηρέτηση του οποίου σταμάτησε μετά τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε ο κυπριακός όμιλος. 

Το ενδιαφέρον της Demco έχει εκφραστεί μέσω της εταιρίας Holdings, η οποία έχει μεταξύ άλλων στην ιδιοκτησία της την ασφαλιστική Demco, που δραστηριοποιείται ως υποκατάστημα στην ελληνική αγορά.