Ξεκινά η ΑΜΚ της Aspis Bank, στρατηγικός επενδυτής το Τ.Τ.

Στα 0,6 ευρώ προσδιορίστηκε η τιμή της αύξησης κεφαλαίου της Aspis Bank , δηλαδή στην ονομαστική αξία, από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που συνεδρίασε χθες. 

Ο δρόμος για την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή είναι πλέον ανοιχτός μετά τις εξελίξεις στην Commercial Value καθώς η ασφαλιστική εταιρία τελεί πλέον υπό εκκαθάριση και θα πρέπει να πουλήσει το 35% που κατέχει στην τράπεζα.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει μερίδιο έως το 32,9% και φαντάζει ως ένας από τους κυριότερους διεκδικητές.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των μετοχών που θα εκδοθούν είναι 128 εκατ. προκύπτει αύξηση 76,8 εκατ ευρώ. Με βάση αυτή την παράμετρο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα καταβάλλει για να αποκτήσει έως το 32,9% περίπου 38 εκατ ευρώ.

Η υλοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έχει καθυστερήσει καθώς τόσο το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από το επιχειρηματικό fund Αpollo, τον όμιλο Ρέστη και το ρωσικό όμιλο Βorodino δεν τελεσφόρησαν. Η αύξηση θα ξεκινήσει κατά το πιθανότερο σενάριο ίσως στις 15 με 16 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της Aspis Bank

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. της Aspis Bank κατά τη συνεδρίασή του την 01.03.2010 και σε συνέχεια της σχετικής εξουσιοδότησης της από 23.07.2009 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να ορίσει την Τιμή Διάθεσης των νέων μετοχών αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά ποσό εβδομήντα έξι εκατομμύρια οκτακόσιες εβδομήντα έξι χιλιάδες οκτακόσια εξήντα τέσσερα ευρώ και ογδόντα λεπτά (76.876.864,8 ευρώ) με καταβολή μετρητών και έκδοση εκατόν είκοσι οκτώ εκατομμυρίων εκατόν είκοσι οκτώ χιλιάδων εκατόν οκτώ (128.128.108), νέων, κοινών, ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,60 Ευρώ εκάστη (εφεξής «Νέες Μετοχές»), με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων αποφάσισε, μεταξύ άλλων, και ανακοινώνει ότι:

(α) Η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών ορίζεται σε 0,6 ευρώ ανά μετοχή.

(β) Μετά την ως άνω αύξηση, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε εκατόν δεκαπέντε εκατομμύρια τριακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες διακόσια ενενήντα επτά ευρώ και 20 λεπτά (115.315.297,2 ευρώ), διαιρούμενο σε εκατόν ενενήντα δυο εκατομμύρια εκατόν ενενήντα δυο χιλιάδες εκατόν εξήντα δυο (192.192.162) μετοχές, ονομαστικής αξίας εξήντα λεπτών (0,6 ευρώ) εκάστη. Με βάση την ως άνω αποφασισθείσα Τιμή Διάθεσης των νέων μετοχών, τα συνολικά ακαθάριστα προς άντληση κεφάλαια, σε περίπτωση που η αύξηση καλυφθεί πλήρως, αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των εβδομήντα έξι εκατομμύρια οκτακόσια εβδομήντα έξι χιλιάδες οκτακόσια εξήντα τέσσαρα ευρώ και ογδόντα λεπτά (76.876.864,8 ευρώ).

(γ) Η ημερομηνία αποκοπής του Δικαιώματος Προτίμησης, η περίοδος άσκησης του Δικαιώματος Προτίμησης καθώς και η περίοδος διαπραγμάτευσης του Δικαιώματος Προτίμησης στο Χ.Α. θα οριστούν από το Δ.Σ. της Τράπεζας και θα γνωστοποιηθούν στους μετόχους με νεότερη ανακοίνωση.