Κανένα μέλος του MDRT από τις εταιρίες που έκλεισαν

Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν μερίδιο ευθύνης στις εξελίξεις που συμβαίνουν στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η οποία θα είναι εντελώς διαφορετική σε ορίζοντα διετίας, τόσο σε επίπεδο εταιριών, όσο και ασφαλιστικών συμβούλων.

Τα παραπάνω ανέφερε η πρόεδρος επικοινωνίας μελών Ευρώπης κα. Ρίτα Χριστοδουλάτου στα πλαίσια συνέντευξης τύπου. Για το ίδιο θέμα, τόσο ο MDRT Regional Manager κ. Matteo Pederzoli, όσο και ο πρόεδρος επικοινωνίας μελών Ελλάδος κ. Γιάννης Χατζάκης, τόνισαν ότι κανένα μέλος του οργανισμού, δεν προέρχεται από τις εταιρίες που έκλεισαν, καθώς ήταν γνωστό ότι υπήρχε πρόβλημα, ενώ είναι ενδεικτικό και της υψηλής ποιότητας και των απαιτήσεων για να είναι κάποιος ασφαλιστής μέλος του MDRT.

Ο κ. Χατζάκης πρόσθεσε, ότι η σημαντικότερη επιλογή για έναν πελάτη σήμερα, είναι να συνεργαστεί με έναν αξιόπιστο χρηματοοικονομικό σύμβουλο και με μια, αντίστοιχα, αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρία. 

Το ζήτημα αντίθετα, δεν είναι να ψάχνει κανείς το φθηνό, γιατί πάντα θα υπάρχει το φθηνότερο αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση των ασφαλειών αυτοκινήτου.

Στις εξελίξεις αυτές αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του MDRT κ. Guy Baker, ο οποίος παρευρίσκεται στη χώρα μας με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της τέταρτης ημερίδας MDRT Day που θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Intercontinental με θέμα «κρίση ή ευκαιρία;».

Ο κ. Baker ανέφερε το παράδειγμα της AIG και την κρίση εμπιστοσύνης που υπήρξε μετά τα γνωστά προβλήματα στο αμερικανικό κολοσσό. Για το λόγο αυτό εκτιμά, ότι χρειάζεται ένα «δίχτυ ασφαλείας» και να προστρέχουν οι ασφαλιστικές, σε βοήθεια άλλων εταιριών του κλάδου, σε περίπτωση που χρειάζονται στήριξη.

Ο κ. Baker θα είναι βασικός ομιλητής στην Ημερίδα, όπου οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια εικόνα για το περιεχόμενο και τα μηνύματα που προκύπτουν από το ετήσιο συνέδριο του MDRT στις ΗΠΑ. Όλα αυτά δε, εν’ όψει του Πρώτου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του MDRT που θα γίνει το Φεβρουάριο του 2011 στην Αθήνα.

Ο κ. Baker τόνισε επίσης στην παρέμβασή του, ότι η λιανική και η οικονομική διάσταση, αποτελούν τις δύο πτυχές του ενδιαφέροντος στην ασφαλιστική βιομηχανία. Ο ασφαλιστικός κλάδος είπε, είναι η καρδιά της ανάπτυξης, με την ασφάλεια κεφαλαίων που δημιουργεί.

Το MDRT από την πλευρά του και ειδικότερα τα μέλη του που αποτελούν την αφρόκρεμα του κλάδου παγκοσμίως, επικοινωνούν ιδέες μεταξύ τους για το πώς μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικά κάτι τέτοιο. Από την άποψη αυτή ανέφερε ο κ. Baker, οι κορυφαίοι ασφαλιστές που δεν είναι μέλη του MDRT, βγαίνουν ζημιωμένοι καθώς χάνουν αυτή την ευκαιρία της επικοινωνίας.

Ο κ. Baker εξήρε επίσης, τη σημασία που έχει ο εθελοντισμός στα πλαίσια του MDRT και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δυναμική αύξησης των μελών στο μέλλον στην ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα..

Η κα. Χριστοδουλάτου από την πλευρά της ανάφερε, ότι στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 2.500 μέλη του MDRT, όχι μόνον από την Ευρώπη, αλλά και από άλλες χώρες. Η διοργάνωση εκτίμησε η κ. Χριστοδουλάτου θα βοηθήσει και στο να αλλάξει η εικόνα για τον κλάδο στη χώρα μας, στα πλαίσια της προσπάθειας εξυγίανσης και αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.