Σημαντική Αύξηση ασφαλίστρων το 2009 για την Q.I.S Insurance Brokers

Στα 10 εκατ. ευρώ ανήλθε η παραγωγή ασφαλίστρων της Μεσιτικής Εταιρίας Q.I.S Insurance Brokers, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά περίπου 50% σε σχέση με το 2008 (6,6 εκατ. ευρώ).

Η αύξηση προήλθε κυρίως, από την αλματώδη ανάπτυξη της οργανικής παραγωγής της εταιρίας, μέσω του δικτύου των συνεργατών της.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η αύξηση +45% στον κλάδο Περιουσίας, ενώ στον κλάδο της Αστικής Ευθύνης +35%. Στους υπόλοιπους Λοιπούς Κλάδους η αύξηση ανήλθε στο +30%. 

Αύξηση επίσης, περί του +35% υπήρχε και στον Κλάδο Αυτοκινήτου. Ειδικότερα στον Κλάδο Ζωής & Υγείας αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια που τα πρώτα της δείγματα τα έδειξε με το τέλος του 2009. 

Εξάλλου η εταιρία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2009, δημιούργησε τον 1ο κατά πανελλήνιο επίπεδο, Ενοποιημένο Κανονισμό Πωλήσεων QIS AGENCY LIFE με τον οποίο κατάφερε να ενσωματώσει στο δυναμικό της, αρκετούς εξειδικευμένους ζωικούς συνεργάτες.

Στο απολογισμό του 2009 επίσης, ήταν η αύξηση του δικτύου των συνεργατών οι οποίοι ανέρχονται στους 250, την παρουσία της εταιρίας σε 28 Νομούς της χώρας, ένα νέο Υποκατάστημα στην πόλη της Δράμας, η συνέχιση του εκπαιδευτικού της πλάνου για 3η συνεχή χρονιά.

Για το νέο έτος η Διοίκηση της εταιρίας, θεωρεί ότι θα είναι αρκετά έντονο αφού θα συνεχιστεί η εξυγίανση της αγοράς, οι δε ασφαλιστικές εταιρίες θα πρέπει να βελτιώσουν σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης αλλά και των εσωτερικών τους διεργασιών συνεπείας του Solvency ΙΙ, αλλά και από πλευράς διαμεσολαβούντων θα υπάρχουν ανακατατάξεις λόγω συρρίκνωσης κόστους και ορθολογικότερων συνεργασιών με τις εταιρίες.

Η εταιρία πιστεύει ότι και το έτος 2010 θα είναι καλό σε αποτελέσματα, αλλά κυρίως θα είναι έτος όπου θα βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες και την ρευστότητά της, αφού ήδη από την 01.01.2010 λειτουργεί με το νέο εισπρακτικό σύστημα της Ταχυπληρωμής, επίσης θα συνεχίσει την ποιοτική σύνθεση του χαρτοφυλακίου της, αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών κυρίως συνεργατών του δικτύου της, ιδίως με τον νέο κανονισμό πωλήσεων Γενικών Ασφαλίσεων όπου πρόσφατα ισχύει και επιβραβεύει αυτήν την ποιότητα.

Επίσης η εταιρία αναμένει να ολοκληρώσει εντός του έτους τη λειτουργία μέσω του site της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης (e-learn), ένα πολύτιμο χρηστικό εργαλείο, γνώσης, τιμολόγησης και παρακολούθησης χαρτοφυλακίων και παραγωγής, απευθείας στον Η/Υ του συνεργάτη όπου και αν είναι αυτός καθώς και των νέων προϊόντων της, όπου θα καλύψουν κατά ένα μέρος, ένα υπάρχον κενό στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.