Η τύχη με το μέρος των ασφαλισμένων Ζωής της Commercial Value

Αν και εκ πρώτης όλοι στην αγορά σκέφθηκαν ότι οι ασφαλισμένοι στην Commercial Value με συμβάσεις Ζωής θα περάσουν τα όσα δεινά περνούν εδώ και μήνες οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, τελικά η τύχη τους θα είναι μάλλον καλύτερη.

Όχι βέβαια ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, χωρίς προβλήματα ή απρόβλεπτα, αλλά σε κάθε περίπτωση κανένας από τους ασφαλισμένους της εταιρίας δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με το χάλι που επικράτησε στην Ασπίς Πρόνοια.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα έμμεσα αναφέρει ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής της εταιρίας, κ. Γιάννης Παντελίδης, έχοντας ήδη ανάλογη εμπειρία από την εμπλοκή του στα χαρτοφυλάκια της Ασπίς Πρόνοια.

Προφανώς διότι στην περίπτωση της Commercial Value δεν πρόκειται να χαθούν περί τους πέντε μήνες μέχρις ότου άπαντες αντιληφθούν το πώς θα πρέπει να κινηθούν. 

Αυτή τη φορά εκλογές δεν υπάρχουν, όπως και αλλαγή κυβέρνησης ή νέα πρόσωπα στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτή τη φορά όλα λειτούργησαν σε άμεσο χρόνο, με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, να επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά και να ορίζει Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής την επομένη της απόφασης της Επ.Ε.Ι.Α. να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της εταιρίας.

Πέραν των ανωτέρω, ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής δηλώνει αισιόδοξος ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και γρήγορα. Όπως εκτιμά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας θα καταστεί δυνατό να μεταφερθεί σε άλλη ή άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, διότι παραμένει ενεργό, η εταιρία δεν παρουσιάζει το οργανωτικό χάος της Ασπίς Πρόνοια, τα συμβόλαιά της φαίνεται να μην έχουν προβλήματα νομιμότητας, ενώ η καταμέτρηση και αποτίμησή τους θα γίνει γρήγορα. 

Κατά τον ίδιο λοιπόν, σε εύλογο χρόνο θα καταστεί δυνατή η διαπραγμάτευση με τρίτες εταιρίες για τη μεταφορά ασφαλισμένων της Commercial Value προς αυτές.

Εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι το χαρτοφυλάκιο Ζωής της εταιρίας πρέπει να είναι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ και να περιλαμβάνει περί τους 40.000 ασφαλισμένους.

Πέραν αυτού, και η γενικότερη έρευνα την οποία θα πραγματοποιήσει ο Επόπτης στην εταιρία θα είναι ευκολότερη, καθότι τη συνδέουν άμεσες και έμμεσες μετοχικές σχέσεις με την Ασπίς Πρόνοια, για τη μετοχική διάρθρωση και τις συμμετοχές της οποίας έχει ήδη διενεργηθεί έρευνα.

Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι η ανάκληση της Commercial Value ενδεχομένως να διευκολύνει τον Επόπτη στο χειρισμό των εκκρεμοτήτων που αντιμετωπίζει και με την Ασπίς Πρόνοια. Αν απομένει λοιπόν κάτι, είναι να τα δούμε όλα αυτά να συμβαίνουν και στην πράξη!