Ε.Ι.Α.Σ.: Συνεχίζει με τη στήριξη της Ένωσης

Σε ένα πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) που θα συνεχίσει τελικά τη λειτουργία του με τη στήριξη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στη Γ.Σ. παρευρέθηκαν οι επικεφαλείς των περισσότερων ασφαλιστικών εταιριών που είναι μέλη του Ινστιτούτου. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη εβδομάδα, θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Κώτσαλος από την Interamerican, ο κ. Φωκίων Μπράβος από την International Life, o κ. Νίκος Αδαμαντιάδης από την Chartis, o κ. Σπύρος Λευθεριώτης από την Εθνική Ασφαλιστική, η κ. Ευαγγελία Διαμαντοπούλου από την Allianz.

Πέρα από την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση της Ένωσης που θα αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του Ινστιτούτου, το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο της αύξησης των συμμετοχών, που είναι απαραίτητες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ε.Ι.Α.Σ.

Στην κατεύθυνση αυτή, σίγουρα θα χρειαστεί μεταξύ άλλων, επικαιροποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και εμπλουτισμός τους με νέα, προκειμένου το Ινστιτούτο να καταστεί πιο «ελκυστικό» και να αποδώσει η πρόθεση ανοίγματος και προς άλλους εμπλεκόμενους στον ασφαλιστικό χώρο, όπως είναι οι πράκτορες και οι μεσίτες.

Το άνοιγμα αυτό πέρα από χρήσιμο, λόγω της μεγάλης υποδομής και εμπειρίας που έχει συσσωρευτεί, μοιάζει και επιβεβλημένο σε μια δύσκολη εποχή λόγω της κρίσης που περιόρισε τις συμμετοχές διοικητικών υπαλλήλων από ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες ως γνωστό, διαθέτουν δικά τους εκπαιδευτικά κέντρα για τα δίκτυα πωλήσεων.