Το κράτος και οι ασφαλιστικές να πληρώσουν τα συμβόλαια της Ασπίς

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν από την πρώτη στιγμή  η ανταπόκριση των επισκεπτών του www.insuranceworld.gr στις ψηφοφορίες που δημοσιεύουμε.

Επιθυμία μας είναι να δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον ασχολείται επαγγελματικά ή μη με τον ασφαλιστικό κλάδο, να συμμετέχει στο κοινό προβληματισμό, δίνοντας την άποψή του για σημαντικά θέματα που αφορούν τον χώρο των ασφαλειών. 

Ιδιαίτερα θα λέγαμε την παρούσα περίοδο με την έντονη δοκιμασία που υφίσταται ο κλάδος, ενώ οι πολύ σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις αναμένεται να έχουν συνέχεια.

Από όλη αυτήν την προσπάθεια βγαίνουν επίσης πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που πολλές φορές δε συμβαδίζουν με την κρατούσα ή θεωρούμενη ως «προφανή» ή πιο πιθανή άποψη για διάφορα ζητήματα.

Πιστεύουμε ότι και από την πλευρά αυτή, η πρωτοβουλία του www.insuranceworld.gr, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με το χώρο, σχετικά με τη στάση των επισκεπτών του διαδικτυακού μας χώρου σε διάφορα θέματα.

Η αρχή έγινε με το ερώτημα: «Ποιος πρέπει να αναλάβει το κόστος της αποζημίωσης των συμβολαίων Ζωής της Ασπίς Πρόνοια;» στις 12 Νοεμβρίου 2009.

Οι απαντήσεις βέβαια σε τέτοιου είδους ερωτήματα, είναι σε συνάρτηση με τη χρονική στιγμή και το κλίμα που επικρατεί, καθώς και τη σύνθεση του κοινού-δείγματος.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σχεδόν οι μισοί (47,63%), απάντησαν «το κράτος», ενδεικτικό των ευθυνών που αποδίδονται στην Πολιτεία τουλάχιστον σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης της Ασπίς Πρόνοια.

Το μικρότερο ποσοστό (11,53%), συγκέντρωσε ως απάντηση «η αγορά», το 24,92% απάντησε «και οι δύο». Τέλος, «κανένας» απάντησε το 15,93%.

Συνολικά δηλαδή, σχεδόν εννέα στους δέκα, αποδίδουν ευθύνες και ζητούν το λογαριασμό να τον πληρώσει είτε η μία είτε η άλλη είτε και οι δύο πλευρές για την υπόθεση της Ασπίς και ειδικότερα των συμβολαίων Ζωής. 

Συμβόλαια, που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία προέκυψαν και που πέντε και πλέον μήνες από το κλείσιμο της εταιρίας, παραμένει χωρίς λύση.

Επειδή η άποψη του κοινού πάντα είναι σημαντική και έχει δύναμη, είτε ως ψηφοφόροι, είτε ως καταναλωτές, καλό θα είναι όλοι να τη λαμβάνουν υπόψη.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και αυτό που μένει, είναι να σας ζητήσουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, γιατί όσο πιο ευρύ είναι το δείγμα, αυξάνει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της απήχησης και της αντιπροσωπευτικότητάς του.