Άμεσα προς έγκριση το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Την πρόθεση του να θέσει άμεσα προς έγκριση στο υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζοντας τις γενικές αρχές του νομοσχεδίου στον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε τις γενικές αρχές του Σχεδίου Νόμου για την αναμόρφωση των Εργασιακών σχέσεων που πρόκειται να εισηγηθεί προς έγκριση άμεσα στο υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου εν συνεχεία να κατατεθεί στη Βουλή, τονίζοντας πως οι διατάξεις δεν θα έχουν ως στόχο «ούτε την απορύθμιση, αλλά ούτε και την υπερύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Αναφερόμενος στην πολιτική της περιστολής των δαπανών των ασφαλιστικών Ταμείων επεσήμανε την προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας και Υγείας για την επαναφορά της λίστας και τη μεσοσταθμική μείωση των τιμών των φαρμάκων κατά 20%.

Θέμα για το οποίο αποφασίστηκε η σύγκλιση των μελών των τριών συναρμοδίων Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας για την ενημέρωση από τους υπουργούς σχετικά με την πολιτική για το φάρμακο.Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην επιβολή σοβαρότατων κυρώσεων για εκείνους που υπερσυνταγογραφούν.

Επιπροσθέτως ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στις βασικές προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό, επαναλαμβάνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για σύντμηση του χρόνου καταβολής συντάξεων και κυρίως των συντάξεων που απονέμονται με διαδοχική ασφάλιση εντός τριών μηνών από την υποβολή της αίτησης από το δικαιούχο.