Καραμπόλες προβλημάτων στις ασφαλιστικές

Ραγδαίες ανατροπές έρχονται μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα σε συνεργασίες και υπό συζήτηση συμφωνίες της ασφαλιστικής αγοράς καθώς οι συνθήκες του οικονομικού περιβάλλοντος αλλά και οι  εξελίξεις που αφορούν ασφαλιστικές εταιρίες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Επ.Ε.Ι.Α. φθάνουν στο τέλος τους προκαλώντας «καραμπόλες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την Commercial Value και το ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτές. 

Ταυτόχρονα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο σύνολο των στελεχών που απάρτιζαν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας την εποχή που αυτή λειτουργούσε στην αγορά έχει βαρύνει το κλίμα καθώς καταδεικνύει ότι η υπόθεση επεκτάθηκε από την εταιρία και στα φυσικά πρόσωπα τα οποί καλούνται να πληρώσουν εγκαινιάζοντας έτσι νέα δεδομένα για την αγορά. 

Παράλληλα, συναφώς με την Commercial, οι πληροφορίες για την Πρώτη Ασφαλιστική φέρουν δυσκολίες για την εταιρία και στα κυοφορούμενα σενάρια περί ενδιαφέροντος κάποιων. 

Και αυτό διότι οι όποιοι ενδιαφερόμενοι διερευνούν το οικονομικό τίμημα και την συμφωνία που είχε με την Commercial και κατά πόσο αυτή επεκτείνεται στην Proton Bank

Τα χρήματα, οι οικονομικές ροές, τα χρέη και όλα όσα συνδέουν την ασφαλιστική με την τράπεζα και την Commercial αποτελούν τον πυρήνα  και αυτά θα αποτελέσουν το «κλειδί» για την έκβαση της εταιρίας.

Παράλληλα, οι εν εξελίξει προσπάθειες συνεργασιών ακόμα δεν έχουν καταλήξει δυναμιτίζοντας την βιωσιμότητα των εταιριών που συζητούν. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν σχέδια συνεργασιών τότε κάποιες εταιρίες θα οδηγηθούν εκτός αγοράς και μάλιστα άμεσα. 

Όλα δείχνουν ότι το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά δε φαίνεται να αλλάζει γρήγορα διατηρώντας ακόμα «γκρίζες» ζώνες με πολλές εταιρίες να βρίσκονται σε συνθήκη ασταθούς ισορροπίας. 

Τα ελλείμματα διευρύνονται και εναγωνίως κάποιοι επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο ευελπιστώντας ότι η κατάσταση εποπτείας με όλες τις πρόσφατες εξαγγελίες περί κατάργησης της Επ.Ε.Ι.Α. θα προκαλέσουν κενό στον έλεγχο παρέχοντας περιθώρια ζωής σε εταιρίες με προβλήματα. 

Αυτό θα αποδειχθεί και ολέθριο για την αγορά αλλά και τους καταναλωτές  που αγνοώντας θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται σε εταιρίες που έχουν οικονομικά ανοίγματα.