Η ΑΧΑ ενισχύει το πρόγραμμα Ecomobility 2009-2010

Με το σύνθημα «Οι μαθητές προτείνουν οικολογική μετακίνηση» για έβδομη συνεχή χρονιά ξεκίνησε, η εκστρατεία «Ecomobility, Οικολογική μετακίνηση» μία σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης των Ελλήνων εφήβων που εμπλουτίζει την περιβαλλοντική αντίληψη των νέων και αναδεικνύει τα προβλήματα που δημιουργούν τα Μέσα Μετακίνησης στις πόλεις και η ΑΧΑ συνδράμει στην εκστρατεία αυτή ως χορηγός και τοπικός υποστηρικτής σε Αθηνά και Θεσσαλονίκη.

Η έναρξη της Εκστρατείας Ecomobility 2009-2010 ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου  2010 και αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων όλης της χώρας, οι οποίες θα κληθούν να αναλύσουν τα προβλήματα που προέρχονται από την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων στην πόλη τους, και κατόπιν να συντάξουν και να καταθέσουν σχετικές εργασίες. 

Στην διάρκεια της Εκστρατείας Ecomobility 2009-10 ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, ερευνούν την πόλη τους και μελετούν τα προβλήματα που προέρχονται από της συνήθειες μετακίνησης των πολιτών, την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων και τις συνθήκες που επικρατούν. 

Στο δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνουν οι Δήμοι σε κάθε πόλη,  οι μαθητές παρουσιάζουν τις προτάσεις και τις λύσεις για την περιοχή τους, μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που είναι ελεύθεροι να επιλέξουν (θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.ά.).

Η καλύτερη εργασία που, θα ανακοινωθεί σε ειδική Τελετή το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 και η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Τέσσερες ομάδες με τις πιο δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα, στο ECOCAMP και από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, επιλεγμένες εργασίες και δημιουργίες των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ειδική Έκθεση που θα λειτουργήσει στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.