Ενημέρωση με…ασφάλεια από το insuranceworld.gr

Ο δικτυακός τόπος  www.insuranceworld.gr ανέβηκε στον αέρα την 1η Δεκεμβρίου του 2009 με πρωτεύοντα στόχο να αποτελέσει χρήσιμο πληροφοριακό και επιχειρηματικό εργαλείο για τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιριών, τους ασφαλιστές, τους πράκτορες, τους διαμεσολαβούντες και τους μεσίτες, αλλά και στον τελικό καταναλωτή των ασφαλιστικών υπηρεσιών, παρέχοντας ολοκληρωμένη και σφαιρική ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών και την ασφάλιση.

Το βασικό χαρακτηριστικό του www.insuranceworld.gr είναι η νέα αντίληψη που εισάγει όσον αφορά την ποιότητα της ενημέρωσης στον ασφαλιστικό κλάδο, σε συνδυασμό με στοιχεία όπως η αντικειμενικότητα, η ανεξαρτησία και η φιλοξενία διαφορετικών απόψεων και θέσεων. 

Αποτελεί με άλλα λόγια, ένα ανοιχτό βήμα επικοινωνίας, παρέχοντας δυνατότητα αρθρογραφίας και σχολιασμού στο κοινό, καθώς ο πλουραλισμός και η ανταλλαγή απόψεων αποτελούν στοιχεία ουσιαστικά για τον ασφαλιστικό κλάδο.

Το www.insuranceworld.gr , αποτελεί το ιντερνετικό «αδελφό» μέσο του επιτυχημένου ασφαλιστικού περιοδικού Insurance World και φιλοξενεί στον ιστοσελίδα του ήδη περισσότερα από 1.500 άρθρα που σχετίζονται με την ασφαλιστική αγορά. 

Καθημερινά η ύλη του portal εμπλουτίζεται με ασφαλιστικές ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, άρθρα στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου (ασφαλιστές, μεσίτες, πράκτορες, κτλ), απόψεις για τα τεκταινόμενα στην ασφαλιστική αγορά, τα νέα των εταιριών, βίντεο από εκδηλώσεις ασφαλιστικών εταιριών, συνεντεύξεις. Απώτερος στόχος του www.insuranceworld.gr είναι να αποτελέσει συν τω χρόνω μία πλήρως ενημερωμένη βάση ασφαλιστικών πληροφοριών.

Στόχος της συντακτικής ομάδας του www.insuranceworld.gr είναι η συνεχής αναβάθμιση του portal τόσο από πλευρά θεματολογίας και ειδήσεων όσο και από τεχνολογικής άποψης, ούτως ώστε να καταστεί απαραίτητο εργαλείο για κάθε στέλεχος που δραστηριοποιείται στην ασφαλιστική αγορά. 

Προχωρώντας περαιτέρω στην ανάλυση της θεματολογίας του portal, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα κάθε πρωί να ενημερωθεί για τις κυριότερες ασφαλιστικές ειδήσεις που αφορούν την ελληνική αγορά. 

Οι τρεις κυριότερες ειδήσεις βρίσκονται στο πάνω μέρος του portal, ενώ λίγο πιο κάτω παρουσιάζονται οι ασφαλιστικές ειδήσεις με χρονολογική σειρά. 

Στο δεξιό μέρος του portal, στην ενότητα άρθρα φιλοξενούνται απόψεις, χρηστικά θέματα που άπτονται της ασφαλιστικής αγορά, οικονομικά και χρηματοοικονομικά άρθρα, καθώς επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον που δραστηριοποιούνται οι ασφαλιστικές εταιρίες. 

Στο editorial ο Διευθυντής Σύνταξης του portal, θίγει και αναφέρει τα κακώς κείμενα που διέπουν όχι μόνο τον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και το γενικό κοινωνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι. 

Στην ενότητα Απόψεις, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της ασφαλιστικής βιομηχανίας (ασφαλιστές, στελέχη, μεσίτες, πράκτορες, διαμεσολαβούντες) έχουν τη δυνατότητα χωρίς λογοκρισία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους τόσο για την εν γένει λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και για πιο εξειδικευμένα θέματα όπως τα ομαδικά προγράμματα, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα κτλ. 

Στην ειδική στήλη ο Ανασφάλιστος, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το παρασκήνιο που διέπει την ασφαλιστική βιομηχανία, τις φημολογίες και τα σενάρια που κυκλοφορούν και αφορούν τις ασφαλιστικές εταιρίες, στελέχη του κλάδου, την Εποπτική Αρχή. 

Στην ενότητα Βίντεο φιλοξενούνται συνεντεύξεις στελεχών, (όλες οι συνεντεύξεις που φιλοξενούνται στο περιοδικό Insurance World μαγνητοσκοπούνται), ομιλίες από ασφαλιστικά συνέδρια, εκδηλώσεις ασφαλιστικών εταιριών.  

Κάθε εβδομάδα στο portal διενεργείται μια ψηφοφορία με καίριο ερώτημα που αφορά την ασφαλιστική βιομηχανία και πολλαπλές απαντήσεις. Ήδη είμαστε στη διαδικασία έτσι ώστε να επεξεργαζόμαστε τις απαντήσεις και να παρουσιάζουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, προκειμένου να βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς. 

Ωστόσο οι παροχές-καινοτομίες του portal δε σταματούν εδώ αλλά συνεχίζονται με εξειδικευμένες στήλες ειδήσεων. Στην ενότητα Νομοθεσία, εξειδικευμένοι και έμπειροι δικηγόροι με ειδίκευση στην ασφαλιστική νομοθεσία παρουσιάζουν και αναλύουν εκτενώς αποφάσεις των δικαστηρίων και δίνουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν το σύνολο του ασφαλιστικού κλάδου. 

Στην ενότητα Εκπαίδευση παρουσιάζονται άρθρα στελεχών για αποτελεσματικές μεθόδους εκπαίδευσης των στελεχών του κλάδου, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ασφαλιστικών εταιριών, πληροφορίες για εξετάσεις ασφαλιστών-διαμεσολαβούντων, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιβλιογραφία κτλ. Ο αναγνώστης στη συγκεκριμένη στήλη μπορεί να ενημερωθεί άμεσα και με τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται προκειμένου να γνωρίζει όλες τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της ασφαλιστικής εκπαίδευσης. 

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του www.insuranceworld.gr είναι η αποκλειστική συνεργασία που έχει συνάψει με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό portal της Μεγάλης Βρετανίας το Insurance Age

Σε καθημερινή βάση ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για όλες τις διεθνείς εξελίξεις που διέπουν τόσο την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία. 

Παράλληλα υπάρχει εξειδικευμένη στήλη που αφορά τις μεσιτικές εταιρίες, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να έχει πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στον μεσιτικό κλάδο, τα νέα των εταιριών, τα προϊόντα που παρέχουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κτλ.

Μέσω της ειδικής στήλης Καριέρα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις προσφερόμενες θέσεις που υπάρχουν στη δεδομένη χρονική στιγμή στον ασφαλιστικό κλάδο. 

Παράλληλα θα  δίνεται η δυνατότητα καταχώρησης βιογραφικών στελεχών του κλάδου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται με άμεσο τρόπο η διασύνδεση των δύο ενδιαφερόμενων πλευρών. 

Στην ενότητα Στελέχη & Μετακινήσεις ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει άμεσα τις όποιες αλλαγές γίνονται σε στελεχιακό επίπεδο σε όλη την αγορά.  

Ένα από τα κυριότερα σημεία του portal είναι ο Ασφαλιστικός Οδηγός, μέσω του οποίου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αντλήσει πολύ σημαντικές πληροφορίες για όλες τις ασφαλιστικές και μεσιτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. 

Αναλυτικότερα για κάθε ασφαλιστική εταιρία υπάρχει το εταιρικό της προφίλ και τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, ιστοσελίδα). 

Το www.worldinsurance.gr  παρέχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις εταιρίες παραθέτοντας τα στοιχεία των εταιριών, τα προϊόντα τους, αλλά και την σχετική με αυτά άποψη των συντακτών. Παράλληλα υπάρχουν οι εξής ενότητες: Ειδήσεις, Άρθρα, Προϊόντα, Δελτία Τύπου, Συνέδρια, Εκδηλώσεις, Ταξίδια

Για την πληρέστερη ενημέρωση αλλά και για τον εμπλουτισμό των ειδήσεων, το www.insuranceworld.gr σχεδιάζει τη δημιουργία ειδικού  forum όπου ασφαλιστές, πράκτορες, μεσίτες, διαμεσολαβούντες, θα μπορούν να ανταλλάζουν απόψεις αλλά και να ενημερώνονται άμεσα για τα τεκταινόμενα στην ασφαλιστική βιομηχανία. 

Επιπρόσθετα σε λίγο καιρό οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μέσα στο portal το δικό τους επώνυμο blog (στο οποίο θα αναφέρονται οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις και τα πλήρη στοιχεία τους) και η άποψη τους θα διανέμεται ελεύθερα και θα την διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες άμεσα και χωρίς να έχει υποβληθεί σε εμάς προς έγκριση. 

Από τεχνολογικής άποψης η ιστοσελίδα βασίζεται σε τεχνολογίες web 2.0 (multimedia, blogs, forums, video, κλπ.). Ο σχεδιασμός του είναι λιτός και περιεκτικός και προσομοιάζει σε σελίδα εφημερίδας, γεγονός που διευκολύνει την ανάγνωση. 

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του διαδικτυακού χώρου είναι έμπειρο και εξειδικευμένο και στην πλειονότητά του συμμετέχει στην ήδη επιτυχημένη έκδοση του περιοδικού Insurance World και του ηλεκτρονικού εβδομαδιαίου Insurance Week.

Η θεματική ενότητα Ασφαλιστικά Προϊόντα παρέχει στον αναγνώστη πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα προϊόντα όλων των εταιριών της αγοράς, που είναι ταξινομημένα ανά κλάδο και εταιρία.

Οι παροχές του www.insuranceworld.gr δεν οριοθετούνται μόνο στα προαναφερόμενα καθώς προσφέρει στον επισκέπτη του δικτυακού του τόπου:

-Τη δυνατότητα να διαβάζει ηλεκτρονικά την ύλη του περιοδικού και της εβδομαδιαίας εφημερίδας, να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και να σχολιάζει άρθρα

-Τα πλεονεκτήματα της άμεσης, γρήγορης και διεισδυτικής ενημέρωσης

- Να προτείνει θέματα, να βρίσκει εύκολα πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στο portal και να παρακολουθεί συνεντεύξεις και άλλο δημοσιογραφικό υλικό σε video. Ακόμη, υπάρχει ενότητα εκπαίδευσης, με χρήσιμα βοηθήματα για όποιον θέλει να βελτιώσει τις γνώσεις και τεχνικές του

-Ένα ανοικτό Φόρουμ διαλόγου θα δώσει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων σε θέματα προβληματισμού που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά

– Παράλληλα, λειτουργεί ειδικό τμήμα για την αγορά εργασίας των ασφαλιστικών στελεχών, όπου η ζήτηση των εταιριών συναντά την προσφορά εργασίας των στελεχών

– Τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να βρίσκει ότι πληροφορίες για εταιρίες, προγράμματα, εξελίξεις, εγχώριες και διεθνείς, όντας ένα ανοικτό κέντρο πληροφόρησης για την ασφαλιστική αγορά το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς

– Εκτός από την απλή αναζήτηση, το www.insuranceworld.gr ξεχωρίζει και για τη δυνατότητα που δίνει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τη σύνθετη αναζήτηση μέσω της οποίας θέτοντας συγκεκριμένες παραμέτρους με τις οποίες έχει τη δυνατότητα να βρει εύκολα όλες τις ειδήσεις που τον ενδιαφέρουν.  Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει την αναζήτηση σε συγκεκριμένες κατηγορίες, χρονικές περιόδους κτλ. 

Η Συντακτική ομάδα του www.worldinsurance.gr (Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Βερμισώ, Αρχισυντάκτης: Νίκος Κονδυλόπουλος, Συντακτική ομάδα: Θωμάς Κιούσης, Στέφανος Κοτζαμάνης, Γαλάτεια Μπασέα, Ευγενία Τζώρτζη, Γιώργος Καλούμενος και Βίκυ Γερασίμου) αποτελείται από επαγγελματίες υψηλού επιπέδου, εξασφαλίζοντας την ηθική διάσταση του εγχειρήματος. 

Καθημερινά οι συντάκτες του www.insuranceworld.gr στέλνουν newsletter στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι κυριότερες ειδήσεις που αφορούν την ασφαλιστική βιομηχανία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Σεβόμενοι τον πολύτιμο χρόνο των αναγνωστών μας, με την αποστολή του newsletter, υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες τις ειδήσεις και τους δίνουμε τη δυνατότητα χωρίς να επισκεφθούν το portal να διαβάσουν τις ειδήσεις εκείνες που τους αφορούν άμεσα και γρήγορα. 

Ήδη μέσα σε δύο μήνες λειτουργίας του διαδικτυακού μας χώρου, έχουν επισκεφτεί το site  πάνω από 11.000 επισκέπτες και διαβάζονται πάνω από 10.000 άρθρα μας ημερησίως. 

Τέλος υποσχόμαστε ότι με περαιτέρω επένδυση, με δουλειά και μεράκι, φιλοδοξούμε το www.insuranceworld.gr να γίνει το νούμερο 1 καθημερινό απαραίτητο ανάγνωσμα όλων των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς.