Παράταση ζωής παίρνει το Ε.Ι.Α.Σ.

Το Ελληνικό Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), θα συνεχίσει τελικά τη λειτουργία του σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ινστιτούτου κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Η συνέχιση της λειτουργίας έγινε εφικτή καθώς καλύφθηκαν όλες οι υποχρεώσεις και το ταμειακό έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί. Διασφαλίζεται επίσης, ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες ρευστότητας που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως τονίστηκε στο Δ.Σ. θα καταβληθεί προσπάθεια από τις ασφαλιστικές εταιρίες να το στηρίξουν και την  επόμενη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Θα γίνει προσπάθεια μάλιστα, να διευθυνθεί η παρουσία και η απήχηση του σε μεγαλύτερο φάσμα της αγοράς, καθώς θα τροποποιηθεί το καταστατικό που θα προβλέπει ότι μέλη εκτός των ασφαλιστικών εταιριών θα μπορούν να είναι και φορείς του χώρου (μεσίτες, πράκτορες, κλπ).

Το Ε.Ι.Α.Σ., θα συνεχίσει να στεγάζεται στο ίδιο χώρο που από συνιδιοκτησία 50% με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, περνά στην πλήρη κυριότητα της δεύτερης.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. θα πρέπει να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την επόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Βασική διάσταση στη θετική εξέλιξη είναι η μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει συσσωρευτεί από όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του Ε.Ι.Α.Σ., το οποίο είναι άλλωστε πιστοποιημένο κατά ISO. 

Με τα παραπάνω στοιχεία ως εφόδιο, είναι προφανές ότι αν έκλεινε και χρειαζόταν να ξαναδημιουργηθεί, οπωσδήποτε θα απαιτούνταν χρόνος και πολύ μεγάλα ποσά. Άνθρωποι της αγοράς επισημαίνουν, ότι αντιμέτωποι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο και καθώς βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και η αγορά αναζητά «κατεύθυνση», είναι και από οικονομικής πλευράς θα λέγαμε προτιμότερο να καταβληθεί μια προσπάθεια και να ενισχυθούν οι παρουσίες με συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πέρα επομένως από τη λύση που δόθηκε, το βασικό ζητούμενο είναι η λειτουργική αυτάρκεια με αύξηση του αριθμού των εκπαιδευομένων έτσι ώστε το Ε.Ι.Α.Σ. να είναι βιώσιμο.