Εκδήλωση κοπής πίτας των Συνεργατών της Victoria και της D.A.S. – Hellas

Παρότι είναι αναμενόμενο ο χρόνος να φθείρει τη φρεσκάδα των θεσμοθετημένων εταιρικών εκδηλώσεων, η φετινή γιορτή των δύο εταιριών που εκπροσωπούν την ERGO στην Ελλάδα ήταν όσο ποτέ άλλοτε, δυναμική και γεμάτη από το συναίσθημα της χαράς των 550 περίπου Συνεργατών που είχαν  για άλλη μια χρονιά ραντεβού με την επιτυχία.

Η αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών γέμισε πολύ γρήγορα με τη θετική ενέργεια των ανθρώπων του δικτύου πωλήσεων, τους πρωταγωνιστές της πρώτης γραμμής. Ο τίτλος του κειμένου της ομιλίας του κ. Thomas Schoellkopf, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO International και υπεύθυνου για τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, που είχε διανεμηθεί από την αρχή της εκδήλωσης, έδινε το ξεκάθαρο στίγμα της ιδεολογίας των δύο εταιριών. «Πηγή της δύναμης μας η σταθερότητα»

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Γρηγόριου Ξουράφης Αντιπρόεδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου της D.A.S.-Hellas Όταν τα φώτα χαμήλωσαν, ο κ. Στάθης Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής της Victoria και η κα. Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύντρια Εσωτερικής Διοίκησης και Διευθύντρια Πωλήσεων της D.A.S.- Hellas, με τον δικό τους ενθουσιώδη τρόπο καλωσόρισαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και παραχώρησαν το βήμα στην Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κα. Μαργαρίτα Αντωνάκη, η οποία απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ελληνική ασφαλιστική αγορά παρά τις πολλές αντιξοότητες, το έτος 2009 παρουσίασε αύξηση παραγωγής στους γενικούς κλάδους και ειδικότερα στον κλάδο αυτοκινήτου. 

Τόνισε δε, ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό της χρονιάς που πέρασε, ήταν η υιοθέτηση μιας πιο ώριμης συμπεριφοράς από όλους όσους συμμετέχουν στον ασφαλιστικό χώρο. Προέβλεψε επίσης, ότι το 2010 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία και φυσικά για την ασφαλιστική αγορά, οπότε και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους τους συντελεστές της.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Thomas Schollkopf Μελος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO International και υπεύθυνου για τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.Στη συνέχεια, κλήθηκε στο βήμα ο κ. Thomas Schoellkopf, o οποίος ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχει στην φετινή εκδήλωση, αφού έχει προηγηθεί μια χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα για την Victoria και μια εντυπωσιακή ανάπτυξη. 

Με φόντο μια σειρά από ελληνικά γραμματόσημα, ο κ. Schoellkopf ανέπτυξε μια ξεχωριστή ομιλία, εστιάζοντας στα βασικά χαρακτηριστικά του δικτύου πωλήσεων, που είναι η φιλικότητα, η καλοσύνη και η σιγουριά, χαρακτηριστικά που συνδέονται με την εικόνα της εταιρίας. «Όπως ακριβώς αυτό το γραμματόσημο έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, έτσι και η πορεία της εταιρίας μας είναι μακρά και εντυπωσιακή. Ας ρίξουμε μία ματιά μαζί στη διαδρομή του εξαιρετικού και γεμάτου σημαντικά γεγονότα έτους 2009. 

Στυγμιότυπο από την ομιλία του κ. Θεόδωρου Κοκκάλα Αντιπρόεδρου του Δ.Σ. και Γενικού Διεθυντή της Victoria.Η Victoria κατάφερε το 2009 να πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή επιτυχία, με ένα ύψος ασφαλίστρων που αγγίζει σχεδόν τα 100 εκ. ευρώ (+35% σε σχέση με πέρυσι) οφειλόμενη σε επιτυχημένους και ενθουσιώδεις συνεργάτες, ένα αποτέλεσμα χρονιάς ύψους 6,7 εκ. ευρώ, οφειλόμενο στην καλή διαχείριση της εταιρίας και ένα χαμηλό Combined Ratio της τάξης του 96,6%, οφειλόμενο στα μέτρα μείωσης του κόστους και αύξησης της αποδοτικότητας» τόνισε μεταξύ των άλλων.

Αφού ευχαρίστησε όλους τους Συνεργάτες της Victoria για την προσωπική τους συμβολή στο εξαιρετικό αποτέλεσμα, αναφέρθηκε στις προοπτικές της αποκλειστικής συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της επιτυχίας των πωλήσεων και στο μέλλον. 

Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε όλους τους Συνεργάτες να διαδώσουν τις γνωστές αξίες της ασφάλισης, αξίες που εκπροσωπεί η Victoria με την εικόνα της και να μεταφέρουν το περιεχόμενο των αξιών αυτών όπως ακριβώς τα γραμματόσημα μεταφέρουν το περιεχόμενο ενός γράμματος.

Οι βραβευθέντες της κατηγορίας ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ : από αριστερά προς τα δεξιά, Νικολαίδης Δημήτριος , Αγγελόπουλος Γεώργιος, Φίκα Ηρώ, Στασινόπουλος Παναγιώτης, Θεόδωρος Κοκκάλας Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διεθυντής της Victoria , Μίχος Ευάγγελος, Τσαούσης Στάθης Εμπορικός Διευθυντής της Victoria, Μαρσέλλος Μανώλης – INFOTRUST ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε., Τριχάκης Ιάκωβος, Τζίμα Γεωργία – ΜΑΣΤΑΚΑΣ Κων. & Γεωργ. Ο.Ε., Ψαρογιάννης Γεώργιος-ΒΑΚΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Ε.Π.Ε.                      ,Aμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της D.A.S.-Hellas κ. Γρηγόριος Ξουράφης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του παρουσίασε τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα τους έτους 2009,  από τα οποία ξεχωρίζουν η αύξηση του χαρτοφυλακίου και της νέας παραγωγής της D.A.S.-Hellas κατά 37% και 64% αντίστοιχα και η αύξηση των εσόδων κατά 56%. 

Αφού απένειμε τα εύσημα στους ανθρώπους του τμήματος πωλήσεων, συμπλήρωσε ότι την επιτυχία αυτή την αποδίδει στην άψογη συνεργασία με την Victoria και φυσικά στην αναγκαιότητα της κάλυψης της Νομικής Προστασίας. 

Δήλωσε δε σίγουρος, ότι το έτος 2010 θα είναι το ίδιο επιτυχημένο αφού τα κύρια όπλα των εταιριών της ERGO είναι η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα.

Τηρώντας την παράδοση, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής  κ. Θεόδωρος Κοκκάλας ανέβηκε στο βήμα τελευταίος. Αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Schoellkopf που στήριξε τις προσπάθειες της εταιρίας στην Ελλάδα ακόμη και όταν αυτές ήταν αρκετά τολμηρές, λειτουργώντας ως καταλύτης ανάμεσα στην Victoria της Ελλάδας και τους μετόχους, παρουσίασε οικονομικά στοιχεία της Munich Re και της ΕRGO καταδεικνύοντας έτσι, το μέγεθος, το εύρος των δραστηριοτήτων, την οικονομική ευρωστία και τη θετική εξέλιξη όλων των οικονομικών δεικτών της πορείας του ομίλου παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι βραβευθέντες της κατηγορίας Παραγωγικής Δραστηριότητας: Από αριστερά προς τα δεξιά, Β. Ελισάβετ-ECONS A.E., Β. Παπαφιλίππου, Ι. Χατζηθεοδοσίου-Mega Brokers, Σπυρίδωνος Ιωάννης- – Μπουγάς Θ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ Ε.Π.Ε, Γ. Λιβάς, Κ. Αλφιέρης-Μεσίτες Ασφαλίσεων Αθηνάς Α.Ε., Δ. Χατζηπαναγιώτου Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Victoria, Σ. Παπαθανασόπουλος, Σ. Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής της Victoria, Α. Κουτσομήτρου-Promist Insurance & Finance, Χ. Μάλαμα, Ι. Αθανασάκης, Η. Ιωάννου, Ι. Γκότσης-Πειραιώς Πρακτορειακή, Θ. Λούτσος- ING Ελληνική Α.Ε. Μεσιτείας Ασφαλίσεων.                                    ,                .Στην συνέχεια, αναφέροντας ότι «είναι τιμή μας να τον έχουμε στους κόλπους της εταιρίας», κάλεσε τον συνεργάτη του κ. Θάνο Μελακοπίδη, στο βήμα προσκαλώντας τον να χαιρετήσει από τη θέση του Συμβούλου της Διοίκησης την εκδήλωση, αλλά και να αποκαλύψει τους λόγους που τον οδήγησαν στην οικογένεια της Victoria. O κ. Θάνος Μελακοπίδης, αρκετά συγκινημένος αλλά πάντα σε ετοιμότητα παρά τον ευχάριστο αιφνιδιασμό χρησιμοποιώντας απλό και μεστό λόγο εξήγησε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν

στην απόφαση να ενταχθεί στο δυναμικό της Victoria, εστιάζοντας κυρίως στην εκτίμηση και στην εμπιστοσύνη που έτρεφε προς τα πρόσωπα που διοικούν μια σοβαρή και αξιόπιστη για πολλά χρόνια εταιρία. Aναφέρθηκε ειδικότερα, στο πολύ καλό κλίμα της εταιρίας, στο ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της και στην άψογη συνεργασία με όλο το Προσωπικό και τα Στελέχη της.

Έκλεισε την ομιλία του, δηλώνοντας βέβαιος για τις μελλοντικές επιτυχίες και για την ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Victoria.  Η χρονικά σύντομη αλλά συγκροτημένη τοποθέτηση του κ. Θάνου Μελακοπίδη έδωσε με τον καλύτερο τρόπο τη σκυτάλη και πάλι στον κ. Θεόδωρο Κοκκάλα που συνέχισε, παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία που αφορούσαν το χαρτοφυλάκιο ανά κλάδο, την κερδοφορία, τα αποθέματα, την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη του προσωπικού της εταιρίας την τελευταία πενταετία. Εντυπωσιακά ήταν τα μεγέθη των τελευταίων ετών, απόρροια των διαρθρωτικών αλλαγών που τα τελευταία έτη οδήγησαν την Victoria σε μία ιδιαίτερα αναπτυξιακή και κερδοφόρα κατεύθυνση.

Οι βραβευθέντες της κατηγορίας V.I.P. από αριστερά προς τα δεξιά : κ. Κ. Αλφιέρης-Μεσίτες Ασφαλίσεων Αθήνας, Σ. Τσαούσης Εμπορικός Διευθυντής της Victoria, Σ. Παπαθανασόπουλος, Γ. Καλλιμάνης, T. Schollkopf Μελος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO International, Δ. Τσουλπάς , Β. Τσίγκα- Οικονόμου Χρήστου Ιωάννης & ΣΙΑ Ε.Ε., Εμμανουήλ Ντάνι, Ε. Ζάννης- Άναξ Μεσίτες ΑσφαλίσεωνΕμφανώς ικανοποιημένος από τα στοιχεία αυτά, δήλωσε ότι στόχος της Victoria για το 2010 είναι να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες εταιρίες γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά που κάνουν την εταιρία πραγματικά ξεχωριστή.

Ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός της πορείας της ασφαλιστικής αγοράς στο 2009 λέγοντας χαρακτηριστικά «Το 2009 ζήσαμε ένα δυνατό ασφαλιστικό σεισμό . Η σκόνη των ασφαλιστικών οικοδομημάτων που κατέρρευσαν έκαστε επάνω σε όλους μας. 

Πιστέψτε με, για όσους από εμάς έχουν ζήσει ένα διάστημα της ζωής τους στο εξωτερικό, η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Γιατί βλέπουμε, ότι τα στραβά της Ελλάδας έχουν άμεση επίπτωση στη ζωή μας. Γιατί βλέπουμε, ότι θα ήταν εύκολο να είμαστε Δανία, Αυστρία, Νορβηγία. 

Γιατί η μεγάλη διαφορά μας με τις χώρες αυτές είναι ότι εκεί επικράτησε το συμφέρον των πολλών και όχι των οργανωμένων και ηχηρών μειοψηφιών. 

Πρέπει όμως μέσα στην καταχνιά των ημερών να βρούμε σημάδια αισιοδοξίας. Και πιστέψτε με υπάρχουν. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να αλλάξει σελίδα. Να εκσυγχρονιστεί, να επικρατήσει το συμφέρον των πολλών και όχι των οργανωμένων και ηχηρών μειοψηφιών και των επιτηδείων. 

Η κοπή της πίτας από τον κ. Θεόδωρο Κοκκάλα Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Γενικό Διεθυντή της Victoria και τον κ. Γρηγόριο Ξουράφη Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Συμβούλου της D.A.S.-Hellas.Κύριοι, είμαστε ένας από τους κλάδους με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης. Προοπτικές που αντέχουν σε κάθε καιρό, αρκεί να το επιδιώξουμε με το σωστό τρόπο.  Διάβασα κάποτε σε ένα βιβλίο ότι Αλήθεια είναι ότι δεν αποδεικνύεται στο πέρασμα του χρόνου ως ψέμα». Όλα αυτά τα χρόνια αγαπητοί Συνεργάτες το περιβάλλον της ασφαλιστικής αγοράς μας καλούσε να παραδοθούμε στο προσωρινό, το ψεύτικο και απατηλό. Τα ψέματα μπορεί ακόμη να μην τελείωσαν, αλλά είναι πλέον προφανή και ανίσχυρα και για αυτούς που τα υιοθετούν θα έχουν καταστροφικό αποτέλεσμα.

Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός  που εκπροσωπώ μια εταιρία σαν την Victoria. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχισμένος που η εταιρία μας έζησε και ζει μέσα στην αλήθεια και όχι στο ψέμα. 

Που δικαιώνεται καθημερινά όχι γιατί ήταν ξεροκέφαλη, αλλά επίμονα πιστή σε αρχές που είναι φτιαγμένες από αλήθεια, που αντέχουν στο χρόνο και που μας δίνουν προοπτική για ένα λαμπρό μέλλον, δικαιώνοντας τους Συνεργάτες που την επέλεξαν. 

Αισθάνομαι περήφανος που στέκομαι εδώ μπροστά σας και δεν σας λέω κάτι διαφορετικό από αυτό που σας λέω κάθε χρόνο. Όχι γιατί τα πράγματα δεν αλλάζουν, αλλά γιατί κάποιες αρχές πρέπει να  παραμένουν ακλόνητες.

Η Victoria είναι πλέον μια εταιρία  ανταγωνιστική, ελκυστική, αλλά κυρίως μια εταιρία που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης των μετόχων και της διοίκησης της ERGO, αλλά κυρίως των Συνεργατών και των Πελατών της.  

Η Victoria είναι μια εταιρία που παρακολουθεί τις εξελίξεις και προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς. Μια εταιρία που εργάζεται σκληρά  για να πείσει και τον τελευταίο αγοραστή και διαμεσολαβητή ότι  είμαστε μια εταιρία που δεν πουλάει απλώς ασφαλιστήρια συμβόλαια αλλά συμβόλαια ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, συμβόλαια  ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ και αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι. Μια αλήθεια που μπορούμε να την φωνάξουμε και να τη μετατρέψουμε σε ακόμη περισσότερη ενέργεια και επαγγελματικές επιτυχίες για το 2010.  

Κυρίες και κύριοι ένα πράγμα είναι βέβαιο και αληθινό, πατάμε γερά και σταθερά στο έδαφος. Και εσείς που είστε μαζί μας επίσης.  Μη σας φοβίζει η κρίση. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και τις επιδιώξεις μας ακόμη ψηλότερα και  να  γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ακόμη πιο επιτυχημένοι. Ελάτε λοιπόν μαζί μας για ένα σίγουρο και επιτυχημένο μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση και της ομιλίας του κ. Θεόδωρου Κοκκάλα, τα φώτα στράφηκαν προς τους διακεκριμένους Συνεργάτες και των δύο εταιριών με την απονομή των βραβείων για το έτος 2009. 

Η κα. Νάντια Σταυρογιάννη και ο κ. Στάθης Τσούσης συνεργάστηκαν άψογα συντονίζοντας όλη την διαδικασία και έκλεισαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το 2011. 

Σε ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς και σε κλίμα εορταστικό οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, οι φίλοι και Συνεργάτες των δύο εταιριών, απόλαυσαν το Δείπνο που δόθηκε προς τιμή τους και έκοψαν στο φινάλε της βραδιάς ως είθισται την παραδοσιακή πίτα.