Ασπίς-Commercial Value: Κοινή δράση διαμεσολαβητών

Στην ανάληψη κοινής δράσης για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, αλλά και της Commercial Value προσανατολίζονται οι φορείς των διαμεσολαβούντων, καθώς τα προβλήματα παραμένουν άλυτα για τους πελάτες και το κλάδο και υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.) αποφάσισε κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. 

Η πρόεδρος κα. Ελένη Γρυπάρη, θα στείλει επιστολή στους άλλους τρεις φορείς: Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.ΑΝ.Α.Δ.) και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ.), που θα τους καλεί σε ανάληψη κοινής δράσης.

Ο Π.Σ.Α.Σ θα ζητήσει τη συμμετοχή και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στην κατεύθυνση αυτή, με δεδομένη τη σημαντική σε αυτό συμμετοχή των διαμεσολαβητών στην ιδιωτική ασφάλιση.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η συγκέντρωση των πελατών και διαμεσολαβητών της Ασπίς την προηγούμενη εβδομάδα, κρίνεται ως επιβεβλημένη η συμπαράσταση από το σύνολο του κλάδου.

Σε επαφή μεταξύ των φορέων μένει να αποφασιστεί το πλαίσιο των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν (νομικές ενέργειες, επικοινωνιακές παρεμβάσεις και καταχωρήσεις μέσω του τύπου ή και δυναμικές συγκεντρώσεις), ενώ θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το νεοσύστατο Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια.

Είναι δεύτερη φορά που οι φορείς του κλάδου επιχειρούν να παρέμβουν από κοινού στα γεγονότα. Προηγήθηκε η «τερασφράγιστη» επιστολή που είχαν στείλει προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, σε συνέχεια του κλείσιματος των πέντε εταιριών.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Σ., αποφασίστηκε επίσης, να πραγματοποιηθεί εφέτος το ετήσιο συνέδριο στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου. Να σημειωθεί, ότι ο Σύνδεσμος των ασφαλιστών δεν πραγματοποίησε λόγω της οικονομικής κρίσης την αντίστοιχη εκδήλωση του 2009.