SAS: Εκδήλωση με θέμα «Data Mining in the Financial Services Industry»

Η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics, διοργανώνει στις 19 Φεβρουαρίου 2010, στo ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Data Mining in the Financial Services Industry: Change We Need!».

Τη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα παρουσιάσει ο καθηγητής Dr. Bart Baesens, ένας από τους διασημότερους ειδικούς διαχείρισης κινδύνων σε διεθνές επίπεδο, ο οποίος θα αναφερθεί λεπτομερώς στις πιο σημαντικές πρόσφατες προκλήσεις που έχουν προκύψει κατά την υιοθέτηση της τεχνολογίας data mining στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε εφαρμογές όπως η διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, η ανίχνευση της απάτης, καθώς και η καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

Αρχικά, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την ποιότητα και τη διαχείριση των δεδομένων και στη συνέχεια θα αναλυθούν ορισμένες σημαντικές τεχνικές data mining, όπως το μοντέλο αποκωδικοποίησης (interpretability), το μοντέλο συμμόρφωσης (compliance), και η μάθηση μέσω δικτύου δεδομένων. 

Θα ακολουθήσει μια γενική επισκόπηση του μοντέλου παρακολούθησης (monitoring), του μοντέλου ελέγχου της απόδοσης σε υπάρχοντα δεδομένα (back testing) και του μοντέλου συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking). 

Τέλος, θα συζητηθεί επίσης ο τρόπος ενσωμάτωσης μακρο-οικονομικών επιπτώσεων στα μοντέλα data mining μέσω των διαδικασιών ελέγχου του φόρτου (stress testing). 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, θα παρέχονται βασικές συστάσεις και σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με τις προαναφερθείσες προκλήσεις.

Οι σκέψεις και οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση έχουν άμεση σχέση και με την εφαρμογή της τεχνολογίας data mining και σε άλλους τομείς όπως το marketing, ο ιατρικός και ο φαρμακευτικός τομέας, ο κυβερνητικός και ο Δημόσιος τομέας, κ.ά.

Η ατζέντα της ενημερωτικής εκδήλωσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

-Στρατηγικές επιπτώσεις των μοντέλων data mining στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

-Διάκριση έναντι εκτίμησης παραμέτρων (calibration) των μοντέλων

-Μοντέλα κινδύνων και έλεγχος του φόρτου

-Μοντέλα χαρτοφυλακίων και κοινωνικά δίκτυα στο χρηματοοικονομικό τομέα

-Ολιστικά μοντέλα

To σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη διαχείρισης κινδύνων, προγραμματιστές μοντέλων κινδύνων, στελέχη που ασχολούνται με το μοντέλο Basel II, ελεγκτές κινδύνων, αναλυτές και ρυθμιστικούς φορείς του χρηματοοικονομικού τομέα, συμβούλους κινδύνων και ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με μοντέλα ποσοτικού κινδύνου.  

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, είναι απαραίτητη η εγγραφή, μέχρι την 17 Φεβρουαρίου. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενημερωτική εκδήλωση, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.sas.com/reg/offer/sas/20100219_risk, ή επικοινωνώντας με την Υπεύθυνη του Προγράμματος, κα Ελπίδα Καλλία, Marketing Manager, SAS Institute SA: 210 6898730.